Giresun'da maden suları yatırımcı bekliyor

Giresun merkeze bağlı İnişdibi Belde Belediye Başkanı Ahmet Şahin, yörede bulunan birçok maden suyu kaynağının yatırımcılar tarafından değerlendirilme

Giresun merkeze bağlı İnişdibi Belde Belediye Başkanı Ahmet Şahin, yörede bulunan birçok maden suyu kaynağının yatırımcılar tarafından değerlendirilmesini istediklerini söyledi.
Başkan Şahin, yörenin maden suyu kaynakları bakımından büyük zenginliğe sahip olduğuna işaret etti. Bölgedeki maden suyu kaynaklarının dünyanın en kaliteli suları arasında bulunduğunun belirlendiğini aktaran Şahin, "Ne var ki, bu kadar değerli olan maden sularımız istenilen düzeyde ekonomiye kazandırılamamaktadır." dedi.
Şahin, şöyle devam etti: "İnişdibi beldesi ve yöresindeki birçok kaliteli maden suyu kaynağı heba olmakta, boşa akmakta. Belediye imkânlarımızla bu maden sularını bölge ve ülke ekonomisine kazandırmamız mümkün değil. İş adamlarımızı dünyanın en kaliteli sularının bulunduğu yöreye gelerek yatırım yapmaya çağırıyoruz."
Başkan Ahmet Şahin, yörede halen faal iki maden suyu işletmesi bulunduğunu, değerlendirilmeyen maden suyu kaynaklarını yaptırdıkları çeşmelerle halkın istifadesine sunduklarını sözlerine ekledi.