Olimpiyat Ve Dünya Şampiyonu Güreşçiler Ödüllendirildi

-OLİMPİYAT VE DÜNYA ŞAMPİYONU GÜREŞÇİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ -HİTİT ÜNİVERSİTESİ, ARALARINDA AHMET AYIK, TEVFİK KIŞ VE NAZMİ AVLUCA'NIN DA BULUNDUĞU TÜRK G

-OLİMPİYAT VE DÜNYA ŞAMPİYONU GÜREŞÇİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

-HİTİT ÜNİVERSİTESİ, ARALARINDA AHMET AYIK, TEVFİK KIŞ VE

NAZMİ AVLUCA'NIN DA BULUNDUĞU TÜRK GÜREŞİNİN BAŞARILI 

İSİMLERİ İÇİN ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLEDİ

(FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ)

ÇORUM (A.A) - 24.04.2010 - Hitit Üniversitesi tarafından düzenlenen törenle, olimpiyat ve dünya şampiyonu güreşçiler ödüllendirildi.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan, Anitta Otelde düzenlenen 'Şampiyonlar Gecesi' töreninde, güreşin ata sporu olduğunu belirterek, Çorum'un da bu alanda birçok başarılı güreşçi yetiştirdiğini söyledi.

Türk güreşçilerinin geçmişte olduğu gibi günümüzde de büyük başarılar kazandığını ifade eden Kılıçkaplan, vefat eden ünlü sporcular Mahmut Atalay ve Yaşar Doğu ile Ahmet Ayık, Tevfik Kış ve Nazmi Avluca gibi isimleri 'Türk güreşinin gurur kaynağı' olarak nitelendirdi.

Güreşçilerin başarılarıyla Türkiye'nin adını dünyaya duyurduğunu vurgulayan Kılıçkaplan, güreşçileri onore etmek ve kazandıkları başarılar dolayısıyla kendilerine teşekkür etmek için böyle bir tören yaptıklarını ifade etti.

Kılıçkaplan'ın ardından 2004 yılında vefat eden olimpiyat ve dünya şampiyonu Çorumlu güreşçi Mahmut Atalay'ın kızı Müberra Atalay, 'Geçmişten Günümüze Lider Şampiyonlar' konulu bir sunum yaptı. Sunumda babasının başarıları, fotoğrafları ve yaşadıklarıyla ilgili bilgi veren Atalay, babasının yeteri kadar ilgi görmemesinden yakındı.

Atalay'ın sunumu sırasında anısını anlatmak üzere kürsüye gelen olimpiyat ve dünya şampiyonu Ahmet Ayık da Mahmut Atalay'dan övgüyle söz ederek, kendisiyle birçok anısı bulunduğunu ifade etti.

Konuşmasında güreşin sorunlarına da değinen Ayık, 'Eğitim merkezlerine iyi sarılmak lazım. İyi hocalar göndermek lazım. Bir antrenöre 800 lira maaş vererek şampiyon yetiştirmeyi beklemeyin. Siz o antrenöre 2 bin lira maaş verirseniz ve iyi eğitirseniz o antrenör minderde yatar. Ve böyle şampiyonlar çıkarır' dedi.

Türkiye'de 16 büyük şehir belediyesi bulunduğunu belirten Ayık, 'Büyükşehir belediyelerimiz mutlaka birer güreş kulübü kurmalı. Bazılarında var, ama çoğunda yok. El birliği ile bu konuda çalışma yapmalıyız' diye konuştu.

Konuşmasının sonunda Türk güreşinin önemli isimlerini sayan Ayık, milli sporcu Hamit Kaplan'ın adını söylemeyi unuttuğunu fark edince katılımcılardan özür dileyerek, 'Biz minderde konuşuruz, ama mikrofonda konuşamıyoruz, bağışlayın' dedi.

Daha sonra ödül törenine geçildi. Törende Türk güreşine yaptıkları katkılar ve kazandıkları başarılar nedeniyle Yaşar Doğu, Adil Candemir, Yevfik Kış, Mahmut Atalay, Hamza Yerlikaya, Mahmut Demir, Mehmet Akif Pirim, Nazmi Avluca, Ercan Yıldız, Şeref Eroğlu, Ahmet Ak, Hayri Polat, Bayram Özdemir, Ahmet Pekel, Tevfik Odabaşı ve Selahattin Sağan'a plaket verildi. Vefat eden güreşçilerin plaketleri yakınlarına takdim edildi.

-PROTOKOL TÖRENE KATILMADI-

Hitit Üniversitesi tarafından düzenlenen ödül törenine davet edildikleri halde protokolden kimsenin katılmaması dikkati çekti. 

Vali Mustafa Toprak, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Garnizon Komutanı Albay Eyüp Bölük, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ve Güreş İl Temsilcisi Hüseyin Teke ödül törenine katılmazken, törende söz konusu kurumların hiçbir temsilcisi de yer almadı.

BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Faruk Yamaner, törenin sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm kurumların temsilcilerini törene davet ettiklerini belirterek, 'Güreş Şampiyonasında plaket verilmesi sırasında bir karışıklık yaşandı. Sanırım Vali bey de tepki olarak törene katılmadı. Biz gidip Valimizden özür dilemeye hazırız. Kendisi ilimizin en büyük mülki idare amiridir. Hatayı affetmek kendisine düşer. Biz gerekeni yapmaya hazırız' diye konuştu.

(GN-MCT) 

24.04.2010 02:08:41