Bayraktar: Öğretmenler habersiz sendika üyesi yapılıyor

Türk Kamu Sen Erzurum İl Temsilcisi ve Eğitim- Sen Şube Başkanı Müfit Bayraktar, bazı sendikaların üye sayılarını artırmak için usulsüzlük yaptığını i

Bayraktar: Öğretmenler habersiz sendika üyesi yapılıyor
Türk Kamu Sen Erzurum İl Temsilcisi ve Eğitim- Sen Şube Başkanı Müfit Bayraktar, bazı sendikaların üye sayılarını artırmak için usulsüzlük yaptığını iddia etti.
Eğitim hizmet kolundaki memur sendikalarında üye kavgası yaşanıyor. Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Müfit Bayraktar, öğretmenlerin habersiz olarak sendikalara üye yapıldığını öne sürdü. Bazı eğitim sendikalarının ülke genelinde usulsüz üye kaydı yaptığını savunan Bayraktar, son olarak Malatya'da bir öğretmenin bilgisi dışında bir sendikaya üye yapıldığını ve bu surette kendisinden iki yıl boyunca aidat kesildiğine dikkat çekti. Sendikaların centilmenlik anlayışı ile üye kaydı ve hizmette rekabet etmesi gerektiğine değinen Bayraktar, "Toplu iş sözleşme görüşmelerinde yetkili sendika olmak için eğitim çalışanlarının haberi olmadan üye yapılması hukuken ve etik olarak kabul edilemez bir olay. Yetkili sendika olabilmek için her şeyi mubah sayan bir sendikal anlayışı kınıyoruz." dedi.