Kesmez Dostluğu Pekiştirdi

Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, TFF 2

Kesmez Dostluğu Pekiştirdi
  Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez , TFF 2 . Lig takımlarından Adana Demirspor ' un Adana Merkez Endüstri Meslek Lisesi ' ni ziyareti sırasında futbolculardan birine , bir öğrencinin taşkınlık yaptığını ancak bunun bütün Adana ve Adana Demirsporlu taraftarlara mal edilemeyeceğini belirterek , iki takımın basın sözcülerini bir araya getirerek dostluk mesajı verdi .
Adana Demirspor Kulübü Başkan Vekili Erdeniz Çelebi , Yardımcı Antrenör Cüneyt Tiryaki ve futbolcuların dün saat 13 . 00 ' te Merkez Endüstri Meslek Lisesi ' ni ziyaret ettiği sırada , yüzlerce öğrenci takımın otobüsünü okulun 500 metre ilerisinde karşılayarak sevgi gösterilerinde bulunmasına karşın , Mavi-lacivertli futbolculardan imza alıp fotoğraf çektirirken , bir öğrencinin , bir futbolcuya karşı taşkınlık çıkarması sonrası Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmezi harekete geçirdi . Kesmez , şehrin güzide iki takım taraftarlarının fevri hareketler nedeniyle karşı karşıya gelmemesi için Adanaspor Basın Sözcüsü Bülent Uzel , Adana Demirspor Basın Sözcüsü Erdeniz Çelebi ve Adana İl Gençlik ve Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi ' yi bugün makamında kabul etti .
Kesmez , dün taşkınlık çıkaran öğrenci hakkında okulun idari işlem başlattığını kendilerinin ise öğrenciyi gözaltına aldıklarını belirterek , " Biz çocuklara çok önem veriyoruz . Çocukların fevri hareketlerden dolayı ceza almasına onların toplumdan kopmasını istemiyoruz . Bu nedenle çocuk hakkında adli işlem yapılmayacak . Bu kez sadece idari işlem yapılacak " dedi .
Kesmez , bazı fevri hareketlerin her iki kulübün bütün taraftarlarına mal edilerek gerginlik yaratılmaması gerektiğini ifaden ederek , " Dünkü hareket bir çocuğun fevri bir hareketi . Bunun bütün Adanaspor taraftarına mal etmek yanlış . Bu ilde iki takım taraftarı da , kulüp yöneticileri de birbirine saygılı . Zaten futbol bir dostluk ve kardeşlik sporudur . Bazen diğer illerden gelen taraftarlarda taşkınlık çıkarıyor . Biz onları getirmeyin diyoruz . Çünkü bu taraftarların eğitime ihtiyacı var . Biz bu fevri hareket gösteren arkadaşları eğitmeliyiz " dedi
Adana İl Gençlik ve Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi ise Adana Demirspor ve Adanaspor ' un Türkiye ' nin en köklü kulüpleri olduğunu söyledi . Hadi , takım taraftarlarının ve yöneticilerinin yıllardır dostluk içinde maçlara geldiğini , takımların galibiyetlerinde sevindiklerini , mağlubiyetlerinde birlikte üzüldüklerini ifade ederek , ufak tefek taşkınlıkları büyütmemek gerektiğini vurguladı .
Adanaspor ve Adana Demirspor basın sözcüleri de dün yaşanan olayın fevri bir olay olduğunu , iki takımın taraftarının bir birbirine düşman değil dost ve kardeş olduğunu bundan sonra da böyle olacağını ifade etti .