Eskişehir'de 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Eskişehir'de de törenlerle kutlandı.

Eskişehir'de 23 Nisan Coşkusu
  İlk tören , Vilayet Meydanı ' nda düzenlendi . Atatürk Anıtı ' na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu . Merasime Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar , CHP Eskişehir Milletvekili Murat Sönmez , 1 ' inci Hava Kuvveti ve Garnizon Komutanı Korgeneral Korcan Pulatsü , Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof . Dr . Yılmaz Büyükerşen , Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner , Anadolu Üniversitesi Rektörü Davut Aydın , Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Fazıl Tekin , askeri , mülki erkan ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı .
Bu törenin ardından valilik ve çeşitli kuruluşlardaki makamlar , 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde temsili olarak ilköğretim öğrencilerine bırakıldı . Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar , makamını TED Eskişehir Koleji 7 . sınıf öğrencisi Ömer Tarık Esengür ' e bıraktı . Temsili Vali Esengür , Kılıçlar ' dan okullara spor salonu yaptırması ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ' ten de bilgisayardaki KDV oranını indirmesini istedi . Ömer Tarık Esengür , daha sonra İl Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ' yı sabit hattan aradı . Avcı ' nın meşgul olduğu cevabı alınınca , Vali Kılıçlar cep telefonundan ulaşarak , temsili Vali Esengür ile kendisini görüştürdü . Büyükşehir Belediye Başkanı Prof . Dr . Yılmaz Büyüerşen de , makamını Kardeşler İlköğretim Okulu öğrencisi Busenur Çetin , Orhangazi İlköğretim Okulu öğrencisi Elif Gölalan ve Özel Samanyolu İlköğretim Okulu öğrencisi Ömer Durukan ' a bıraktı .
Daha sonra kutlamalara Atatürk Stadı ' nda devam edildi . İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan , burada yaptığı konuşmada , Anadolu ' nun düşmanlar tarafından işgal edildiği Kurtuluş Savaşı öncesinde Türk halkının kötü durumdan kurtulmanın çabalarını aradığını belirterek , " Anadolu ' da adeta bir şimşek çaktı ve haykırış duyuldu . Mustafa Kemal Atatürk , 1919 yılında Samsun ' dan Anadolu ' yu ayağa kaldırdı . Mustafa Kemal , 23 Nisan 1920 ' de büyük Türk milletinin büyük meclisini kurdu . O büyük gün hakimiyet kayıtsız ve şartsız Türk milletine verildi . Söz konusu hakimiyet kimseye tepeden değil , yürükten bakan ve 72 milyonu kucaklayan bir hakimiyettir . Milli Eğitim camiası olarak hiç durmadan , usanmadan yürümeye söz veriyoruz " dedi .
Kutlamalar , çocukların gerçekleştirdiği gösterilerle sona erdi .