Bangkok'ta Gerginlik: 3 Ölü 75 Yaralı Bangkok

-BANGKOK'TA GERGİNLİK: 3 ÖLÜ 75 YARALI BANGKOK (A.A) - 23.04.2010 - TAYLAND'IN BAŞKENTİ BANGKOK'TA HAFTALARDIR DEVAM EDEN GÖSTERİLERDE GERGİNLİK DÜN

 

-BANGKOK ' TA GERGİNLİK : 3 ÖLÜ 75 YARALI

BANGKOK ( A . A ) - 23 . 04 . 2010 - Tayland ' ın başkenti Bangkok ' ta haftalardır devam eden gösterilerde gerginlik dün doruğa çıktı ve gösteriler sırasında el bombalarının patlaması sonucu 3 kişi öldü , 75 kişi yaralandı .

Başbakan Yardımcısı Suthep Thaugsuban , dün gece göstericilerin saflarından 5 adet M-79 el bombası atıldığını söyledi . Thaugsuban , doğrudan muhalif göstericileri sorumlu tutmaktan kaçındı . Göstericilerin liderleri de sorumluluğun kendilerinde olmadığını açıkladı .

Kırmızı Gömlekliler olarak adlandırılan muhalif göstericilerinin karşısında bulunan hükümet yanlısı gösterici grubunu dağılmaya çağıran Thaugsuban , " Güvenliğiniz için bölgeden ayrılın " dedi . Gösteriler , başkentin finans merkezi olan Silom bölgesinde sürüyor . Bölgeye askeri birlikler ve polis güçleri konuşlandırılmış durumda . Kırmızı Gömlekliler ' in kurduğu barikatı zorlayan polis güçleri , daha sonra geri çekildi . Genellikle ağaçlardan yapılmış olan barikatın üzerine çıkan göstericiler de polisin çekilmesi sonrasında , barikat gerisindeki kamplarına çekildi .

Genellikle kırsal bölgelerden gelen yoksulların ve demokrasi yanlılarının oluşturduğu göstericiler , askeri darbe yöneticilerinin 2006 ' da uzaklaştırdığı Başbakan Thaksin Şinavatra ' nın göreve dönmesini , parlamentonun feshedilerek seçimlere gidilmesini talep ediyor .

23 . 04 . 2010 07 : 09 : 16