Dolu Yağışı Bağlara Zarar Verdi

İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, Manisa merkez başta olmak üzere, Saruhanlı'nın Hacırahmanlı, Halitpaşa, Develi ve Nuriye bölgelerinde dolu yağışının bağlara zarar verdiği yerlerde incelemelerde bulundu

Dolu Yağışı Bağlara Zarar Verdi
İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, Manisa merkez başta olmak üzere, Saruhanlı'nın Hacırahmanlı, Halitpaşa, Develi ve Nuriye bölgelerinde dolu yağışının bağlara zarar verdiği yerlerde incelemelerde bulundu.
İncelemelere, İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız'ın yanı sıra İl Tarım Müdürü Ömer Çelik, İl Genel Meclisi üyeleri Mehmet Baltacı ve Mehmet Salatacı, Saruhanlı İlçe Tarım Müdürü Aytekin Yaralı da katıldı.
Başkan Yıldız, zarar gören üreticilerin zararlarının giderilmesi yönünde bakanlığa rapor sunulduğunu belirterek gereken her türlü destek ve çalışmanın yapılacağını söyledi. İl Tarım Müdürü Ömer Çelik dolu yağışının ardından zarar gören bölgelerde hasar tespitinin yapıldığını belirterek," Gerekli çalışmalar ilgili bakanlığa iletildi. Bin 250 çiftçi ailemizin bu yağıştan etkilendiğini düşünüyoruz." dedi.
Başkanı Yıldız, bağların zarar görmesinden dolayı üzüm rekoltesinin bu yıl azalacağına dikkat çekerek, üreticinin elindeki üzümün kıymetini bilmesini istedi. Başkanı Yıldız, ayrıca bağların zarar görmesinin yalnızca bu yılı etkilemeyeceğine de işaret ederek, zarar gören üzüm bağlarının gelecek yılda bu zarardan etkileneceğini kaydetti.