Gölyazı Bursa'nın Cazibe Merkezi Olacak

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde Turizm Haftası coşkuyla kutlandı.

Gölyazı Bursa'nın Cazibe Merkezi Olacak
Bursa Valiliği İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Nilüfer Belediyesi iş birliği ile Gölyazı'da düzenlenen 34. Turizm Haftası kutlamalarında bölgenin turizm açısından önemine dikkat çekildi. Başkan Mustafa Bozbey, bölgenin turizme kazandırılması için çaba gösterdiklerini ifade ederek, "Gölyazı dünyada ender rastlanan bir güzelliğe sahip. Nilüfer Belediyesi olarak bu yörenin turizmden hak ettiği değeri alması için elimizden geleni yapacağız. Bölge için bir dizi çalışma başlattık. Öncelikle 700 yıllık tarihi çınar ağacımızın çevresini düzenleyeceğiz. Aziz Pantelemian Kilisesi'nin restorasyonu devam ediyor. Yıl sonuna doğru bu çalışmayı tamamlayıp bu tarihi mekanı kültürevi olarak hizmete açacağız. Ayrıca burada bir meydan düzenlemesi de yapacağız" dedi.
İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Gedik ise, Bursa'nın tarihi ve kültürel yapısına dikkat çekerek, "Bursa her yönüyle mükemmel bir şehir. Bursa artık sanayi ve ticaret şehri olarak kalmayacak. Bursa'nın tarihi ve turistik güzelliklerini ortaya çıkarmak için birçok çalışma başlatıldı. Turizm pastasından Bursa'nın daha çok pay alması için herkes elini taşın altına koymalı. İşte Bursa'nın bir güzel parçası da Gölyazı. Bu bölgeyi el ele vererek daha güzel ve cazip hale getirmeliyiz. Bu yıl Turizm Haftası afişinde Gölyazı'nın da resmi var. Gölyazı herkes tarafından ilgi çekiyor" diye kaydetti.
Nilüfer Kaymakamı Ekrem Çalık da ilçenin tarihi ve turistik çalışmalarına verdiği destekten dolayı Bozbey'e teşekkür etti. Konuşmaların ardından Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu göster yaparken, Kent Konseyi Kadınlar Korosu şarkılar söyledi. Başkan Bozbey de söylediği şarkılarla büyük alkış aldı.