Ab Büyükelçilerinin Gaziantep Ziyareti

İki günlük gezi için Gaziantep'e gelen Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini ve beraberindeki heyet, Zeugma antik kentinden çıkarılan mozaiklerin sergilendiği Gaziantep Müzesi'ni ziyaret ettiler

İki günlük gezi için Gaziantep'e gelen Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini ve beraberindeki heyet, Zeugma antik kentinden çıkarılan mozaiklerin sergilendiği Gaziantep Müzesi'ni ziyaret ettiler.
Müze ziyaretine AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini'nin yanı sıra AB Dönem Başkanı İspanya'nın Ankara Büyükelçisi Joan Clos, Avusturya Büyükelçisi Heidemaria Gürer, Belçika Büyükelçisi Pol de Witte, Finlandiya Büyükelçisi Kirsti Eskelinen, Macaristan Büyükelçisi Istvan Szabo, Romanya Büyükelçisi İon Pascu, İsveç Büyükelçisi Christer Asp, Letonya Büyükelçisi Aivars Vovers, İrlanda Büyükelçisi Tom Russell ile Slovakya Büyükelçiliğinden Rudolf Michalka ve Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliğinden
Katerina Moravcova da katıldı. Büyükelçilere, müze görevlileri tarafından mozaikler hakkında bilgiler verildi. Mozaikleri dikkatle inceleyen büyükelçiler, özellikle Çingene Kız ve Europa mozaiğine büyük ilgi gösterdiler.
Ziyaret sonrasında basın mensuplarına bir değerlendirmede bulunan AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini, Gaziantep'e ikinci kez geldiğini belirterek, "Gaziantep çok güzel bir kent. Müzede sergilenen mozaikler de öyle. Dünyanın ikinci en önemli Roma mozaikleri müzesi Gaziantep'te bulunuyor. Hem bu müze hem de önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak olan yeni müze bölgenin kültürel kalkınması açısından önemli katkılar sağlayacaktır" dedi.
AB büyükelçilerinin farklı yerlere ziyaretler gerçekleştirdiklerinde kültürel gezileri önemsediklerini kaydeden Pierini, "Bu ziyaretimizde de Vali, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve sanayicilerle görüşmelerimiz oldu. Bu tür ziyaretler büyükelçiler açısından da önem taşıyor. Yerelden bakıldığında AB ve gümrük birliği sürecinin nasıl göründüğü yönünde fikir öğrenme fırsatı yakalıyorlar. Buradaki görüşmelerimiz de çok faydalı oldu" diye konuştu.
Büyükelçiler, müzedeki ziyaretlerinin ardından Gaziantep ziyaretlerine devam ettiler.