Sağlık Bakanlığı İzmir'de Yılın Doktor Ve Hemşiresini Seçti

Sağlık Bakanlığı tarafından İzmir'de yılın doktor ve hemşiresi seçildi

Sağlık Bakanlığı tarafından İzmir'de yılın doktor ve hemşiresi seçildi. İzmir İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Mehmet Özkan, yılın doktoru seçilen Doç. Dr. Ali Gürbüz ve yılın hemşiresi Sevginar Şentürk'e başarı plaketi takdim etti.
İzmir Sağlık Müdürlüğü'nde düzenlenen törende konuşan İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan, Sağlık Bakanlığı tarafından yılın sağlık çalışanlarına düzenlenen ödül kapsamında kendilerinin her yıl yılın doktoru ve yılın hemşiresi kategorisinde bakanlığa isimler belirttiklerini ifade etti. Yaptıkları çalışmalar, fedakarlıklar, bilimsel araştırmaların bu ismin ön plana çıkmasında etkili olduğunu belirten Özkan, "Bu imtiyazları aslında tüm sağlık çalışanları hak ediyor. Kendi kulvarlarında çok değerleri araştırmalar
yapan meslektaşlarımız var. İşini o kadar fedakar boyutta yapan arkadaşlarımız bu meslekte mevcut. Tekerlekli sandalyesi ile uzmanlık görevini ifşa eden ve kliniği yöneten insanlar var. Bu yıl yılın hekimi ve hemşiresi seçilen arkadaşlarımızı kutluyorum" dedi.
Sağlık Bakanlığı tarafından yılın doktoru seçilen Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Klinik Şefi Doç. Dr. Ali Gürbüz, ödüle layık görülmekten dolayı mutluluğunu dile getirdi. Kliniklerinde birkaç yıl önce 'Hibrit Ameliyathane' kurduklarını ve bir hastanın tek seansta iki ayrı ameliyatının gerçekleştirilebildiğini dile getiren Gürbüz, bu sistemin Türkiye'nin değişik illerine de öncü olduğunu kaydetti.
Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çocuk hemşiresi olan Sevginar Şentürk ise, 1995 yılında hastanede periton diyaliz kliniği kurduklarını, çocuk periton diyaliziyle ilgili kitap yazdığını, çeşitli bilimsel çalışmalarda bulunduğunu, bu ödüle layık görülmekten dolayı büyük mutluluk yaşadığını ifade etti.
Konuşmaların ardından Özkan, Gürbüz ve Şentürk'e plaket ve çiçek takdim etti.