Bakan Özak: 'Bilica'nın Hareketi Centilmenlik Dışı' Ankara

-BAKAN ÖZAK: 'BİLİCA'NIN HAREKETİ CENTİLMENLİK DIŞI' ANKARA (A.A) - 20.04.2010 - DEVLET BAKANI FARUK NAFİZ ÖZAK, FENERBAHÇELİ FUTBOLCU BİLİCA'NIN D-B

 

-BAKAN ÖZAK : ' BİLİCA ' NIN HAREKETİ CENTİLMENLİK DIŞI '

ANKARA ( A . A ) - 20 . 04 . 2010 - Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak , Fenerbahçeli futbolcu Bilica ' nın derbi maçındaki hareketiyle ilgili , ' Centilmenlik dışı bir hareketti , sanırım o da istem dışı yapmıştır ' dedi .

Bir gazetecinin , hafta sonu yapılan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde , Fenerbahçeli futbolcu Bilica ' nın penaltı atışı öncesinde penaltı noktasını ayağıyla çukurlaştırmasını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine , ' Tabii centilmenlik dışı bir hareketti , bunu herkes değerlendiriyor . Daha sonra konuyla ilgili bir açıklaması oldu mu bilmiyorum ama sanırım o da istem dışı yapmıştır , doğru değil . Centilmen bir futbolcuya yakışmayan bir davranış oldu ' diye konuştu .

Ligin devam ettiğini ifade eden Bakan Özak , en avantajlı takımların Bursaspor ve Fenerbahçe olduğunu , şampiyonluk yarışında kimin galip geleceğinin yakında belli olacağını söyledi .

Özak , bir başka gazetecinin , dün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ' a yapılan yumruklu saldırıyı nasıl değerlendirdiği sorusuna da olayın çok çirkin olduğunu belirtti ve şunları söyledi :

' Özellikle bir şehidin cenazesine o acıyı yaşamak için giden çok değerli bir bakanımızın hem de kendi şehrinde böylesine bir olayla karşılaşmasını şiddetle ve nefretle kınıyoruz . Ama maalesef toplumda böyle saldırgan tipler var . Bu konuda dikkatli olmamız lazım . Burada şehidimizin acısını hep beraber yaşamamız gerekiyor . Onun aziz naaşı önünde böyle bir hareketin yapılması herkesi üzmüştür . Taner Bey ayrıca çok değerli bir kardeşimizdir , kendisine geçmiş olsun diyorum . '

Beşiktaş ' ın TFF ' ye genel kurul çağrısında bulunduğunun hatırlatılması üzerine de Bakan Özak , bu konu hakkında bir bilgisi olmadığını ifade etti . Bu konuda takdirin genel kurul üyelerinde olduğunu , Beşiktaş ' ın da böyle bir talebi olabileceğini belirten Faruk Nafiz Özak , ' Bu , yasalarla yönetmeliklerle bellidir . Biz , sporda demokrasiyi getirdik . İlgili kişilerin , genel kurul üyelerinin , kulüplerin futbolu yönetmesini istiyoruz ve inanıyoruz ki bu birikim kulüplerimizde de var ama bir günlük sonuca göre bu olmuşsa , tabii tartışılabilir . Belki bunu mali genel kurulla birleştirmek istiyorlardır . Konu hakkında bilgim olmadığı için tam bir değerlendirme yapamıyorum . Saygı duymak lazım ' diye konuştu .

20 . 04 . 2010 12 : 20 : 32