Otistik Çocuklar Emniyet Müdürünü Ziyaret Etti

Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği (ODER) üyesi bir grup İzmir İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Oder Yönetim Kurulu Üyesi yeşim Zorlu başkanlığında çocukları ile birlikte gelen heyeti kabul eden ve çocuklarla tek tek ilgilenen Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, otistik çocukların toplumda çok zor anlaşıldığının farkında olduğunu belirterek, "Bu çocuklar görünüş itibari ile normal çocuklardan farklı değiller. Çocuğun otistik olduğunu bilmeyenler, çocuğun çok yaramaz olduğunu düşünebilir. Çocuklar bizim geleceğimiz, her zaman yanlarında olmalıyız" DEDİ.
Dernek üyeleri adına konuşan Yeşim Zorlu ise, "Çocuklarımızı çok fazla dışarı çıkartamıyoruz. Kaybolduklarında tamamen sessizliğe bürünüyorlar. Bu yüzden onlarla anlaşmak çok zor. Biz aileler kaybolma ihtimallerine karşın üzerlerine irtibata geçilebilecek numaraları yazıyoruz. Ancak Polis Merkezlerinde ki amirlerin de konuya hakim olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle eğitici seminerler düzenlemek istiyoruz" dedi.
İl Emniyet Müdürü Yılmaz da ODER üyelerinin talebinin haklı olduğunu belirterek, her konuda elinden geleni yapacağının sözünü verdi. Yılmaz ayrıca çocuklara içinde yazı tahtası, polis arabası ve oyuncaklardan oluşan birer hediye çantası verdi. Ziyarette otistik çocuklardan 12 yaşındaki Hazan'ın söylediği "Atatürk" şarkısı da büyük alkış aldı.