Meslek Öğrenip Para Kazanmak İstiyorlar

Karşıyaka'da açılan Karşıyaka İş Okulu ile İzmir İş Eğitim Merkezi öğrencileri Belediye Başkanı Cevat Durak'ı ziyaret etti

Karşıyaka'da açılan Karşıyaka İş Okulu ile İzmir İş Eğitim Merkezi öğrencileri Belediye Başkanı Cevat Durak'ı ziyaret etti. Okul Müdürü Oktay Serin ile birlikte yaptıkları ziyarette çalışmalarda kendi ürettikleri eşyalardan da getirip Durak'a hediye eden öğrenciler , okulda meslek öğrenip üretim yapacak duruma gelmek istediklerini söyledi. Zihinsel engelli öğrencilerin topluma kazanması için açılan okulun örnek bir çalışma sergilediğini belirten Okul Müdürü Oktay Serin "Okulumuza yaklaşık 250 öğrenci devam ediyor. Onlara sevgiyle yaklaşıyor, meslek öğrenmeleri için sabırla hizmet gediyoruz. Önemli gelişmeler sağladık. Başkanımızı okulumuza davet ediyoruz" dedi.
Toplumumuzda engellilerin evlerinden çıkarak işle, sporla, sanatla uğraşmaları, hayatın uygun olan her alanına katılmaları gerektiğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak "Öğrencilerimizin gayretleri ve mutlulukları yüzlerine yansıyor. Yaptığınız bu çalışmaların doğru yere ulaştığını gösteriyor. Okul yerini belediyemiz tahsis etti. Yaptığımız uygulamanın ne kadar çok işe yaradığını görüyorum. Öğretmenlere, destek olan herkese teşekkür ediyorum. Her zaman yanınızda olacağız" dedi.