Düzceli Bilek Güreşçileri Büyük Başarıya İmza Attı

Vücut Geliştirme Federasyonu bünyesinde bulunan Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası'na katılan Düzceli sporcular büyük başarıya imza attı. Sporcular Rusya'da yapılacak dünya şampiyonasına katılacak.

Türkiye Vücut Geliştirme Federasyonu bünyesinde bulunan Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası'na 26-28 Mart tarihleri arasında Şanlıurfa'da yapıldı. Şampiyonaya Düzce'den de Albayrak Spor Merkezi'nden 3 sporcu katılırken sporcular büyük bir başarıya imza atarak 2 Türkiye birinciliği, 1 tane de Türkiye ikinciliği elde etti. Düzceli sporculardan 76 kiloda Zeynep Çelebi ile 60 kiloda Sevim Gülaçtı şampiyonada birinciliği elde ederken 45 kiloda Melek Demirel ise ikinciliği elde etti. Dereceye giren öğrencilere Gençlik ve Spor İl Müdürü Kayhan Öztekin tarafından eşofman ve spor ayakkabıdan oluşan hediyeler verildi. Öztekin, "Düzceli sporcuların başarıları bizi de çok sevindiriyor. Kendileri düzenlenen şampiyonada büyük başarı elde ettiler ve bu başarıların devamı da gelecek. Sporcularımızın başarısı aynı zamanda Düzce'nin de başarısı olmaktadır. Kendilerine müdürlük olarak üzerimize düşen her türlü yardımı yapmaya hazırız" dedi.
Şampiyonada birincilik elde eden sporculardan Zeynep Çelebi ile Sevim Gülaçtı da Düzce'yi en iyi şekilde temsil ettiklerini ve etmeye de devam edeceklerini söyledi.
Türkiye Şampiyonasında ikincilik elde eden Melek Demirel ise çalışma koşullarının elverişsizliğine değindi. Demirel, "Aynı salonda birden çok dalda çalışmalar yapılıyor. Bu yetersizlik de bizi ister istemez olumsuz etkiliyor" diye konuştu.
Türkiye Şampiyonası'nda birincilik elde eden Düzceli sporcular Melek Demirel ile Zeynep Çelebi, 2-6 Haziran tarihleri arasında Rusya'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nda Düzce'yi temsil edecek. Sporcular, Rusya'ya gidebilmek için Düzce Belediyesi başta olmak üzere diğer kuruluşlardan maddi destek bekliyor.