Ordu'da 'Kutlu Doğum Haftası' Etkinlikleri

Ordu'da Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Kumru Müftülüğü, "Kur'an, Hazreti Peygamber ve Biz" konulu konferans düzenledi.

Ordu'da 'Kutlu Doğum Haftası' Etkinlikleri
Konferansa katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Doç. Dr. Halil Altuntaş, Kur'an-ı Kerim'i hatmetmenin önemine değinen konuşmasında, "Kur'an-ı Kerim, bizden okumamızı isterken 'Niçin beni okuduğunuz zaman düşünmek istemezsiniz, okuyorsunuz da niçin akıl etmiyorsunuz, okur da hala düşünmez misiniz?' şeklinde sayısız ayetler vardır" diye konuştu
Kumru Müftüsü Abdullah Pamuklu da yaptığı konuşmada, bu seneki etkinliklerde, cami hutbelerinin de dışına çıkarak, hadisleri evlere kadar götürmek adına 250 hadislik bir yarışma yaptıklarını dile getirdi. Seçme hadislerde, ahlak, sosyal hayat, adalet ve ibadet konularını işlediklerini belirten Kumru Müftüsü Abddulah Pamuklu, "Bunlarla birlikte, Kumru ilçesinde Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla indirime giden tüm esnafa, ulaşımda yarı yarıya indirime giden şoför esnafına teşekkür ediyorum" dedi.
Kumru Din Görevlileri Derneği Başkanı Fahri Gürgezoğlu da, "Bugüne kadar her Kutlu Doğum Haftası'nı bir öncekilerden daha farklı olarak değerlendirmeye çalışıyoruz. Bu noktada İlçe Müftümüz Abdullah Pamuklu ve din görevlileri arkadaşlarımızın ortak fikirleri bize yol gösteriyor. Biz 1 yıl öncesinden hazırlıklarına başladığımız bu etkinlerde, acaba bu sene farklı olarak ne yapabiliriz, Peygamber Efendimiz'i daha güzel nasıl anlar ve anlatabilirizin hesabını yapıyoruz" şeklinde konuştu.

BÜYÜK ÖDÜLLÜ HADİS YARIŞMASI
Kumru Müftülüğü ve Kumru Din Görevlileri Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği 250 hadis yarışmasında Zehra Dülge, Sevgi Takım, Münise Beyrek, Esra Al, Meltem Tosun, Tenzile Arkan, Öznür Ericek, Emine Ege, S.Ebrar Emiroğlu, Kübra Salgut, Kübra Çelikay, Selçuk Evin, Zehra Dilemek, Yasemin Tav, Tuğba Ay, Aysun Memi, Neslihan Öğme, Ayşe Özkan, Hakan Oyun, Kadriye Akıca, Sebile Öğme'ye ödülleri protokol tarafından verildi.