Kutlu Doğum Haftası Kutlama Etkinlikleri

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Keskin, Kuran'ın insanların okuyup üzerinde derin düşüncelere ve tefekkürlere dalmaları için gönderildiğini ifade etti.

Kutlu Doğum Haftası Kutlama Etkinlikleri
Patnos İlçe Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde 'Kur'an ve Hz. Muhammed' konulu konferans düzenledi. İlçe kapalı spor salonunda düzenlenen konferans müftülük tarafından misafirlere Veda Hutbesi takdim edildi. Dedeli Beldesi Camii İmamı Mehmet Babar'ın Kur'an tilavetiyle başlayan açılık konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Şevket Dilmaç, konferansın amaca Hz. Muhammed'i her yönü ile tanımak olduğunu kaydetti. Hz. Muhammed'in insanlığı yeniden inşa ettiğini belirten Dilmaç, "Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed 'in misyonunu yerine getirmek için O'nun sünnetini ihya etmeye gerek vardır''dedi.
İlçe Müftü Dilmaç, konuştuğu sırada elektriklerin kesilmesi üzerine tamamlamayarak yerine oturdu. Bir süre elektriğin gelmesi beklendikten sonra kürsüye çıkan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Keskin de karanlıklar içinde olan ve cehaletin her tarafa hakim olduğu bir zamanda Hz. Muhammed'in doğumuyla dünyanın aydınlandığını belirtti. O'nun yetim olarak dünyaya geldiğini ve iki cihan sultanı olduğunu vurgulayan Keskin, Kuran'ın insanları dost doğru yola yönelttiğini altını çizdi. Keskin, ''Kuran, ilahi bir rehber, insanı doğru yola sevk eden ilahi bir kılavuz ve mucize bir kitaptır. Bin 400 sene önce Kuran'ı Kerim nasıl indiyse şimdi de ve kıyamete kadar da aslını muhafaza edecektir. Hiç kimsenin Kuran'ı hayatımızdan söküp alamayacaktır. O'nu değiştiremeyecektir" dedi.
Programa yoğun ilgi gösteren Patnoslulara, din görevlilerinden oluşan Tasavvuf Musiki Korosu bir birinden güzel ilahiler okudular.