Ilves Karayoluyla Ülkesine Gitti Edirne

-ILVES KARAYOLUYLA ÜLKESİNE GİTTİ EDİRNE (A.A) - 18.04.2010 - ESTONYA CUMHURBAŞKANI TOOMAS HENDRİK ILVES VE EŞİ EVELİN, İZLANDA'DAKİ YANARDAĞ PATLAM

-ILVES KARAYOLUYLA ÜLKESİNE GİTTİ

EDİRNE (A.A) - 18.04.2010 - Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves ve eşi Evelin, İzlanda'daki yanardağ patlamasından dolayı iptal olan uçak seferleri nedeniyle ülkesine karayoluyla gitmek üzere Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yaptı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves, Avrupa'yı etkisine alan kül bulutu nedeniyle ülkesine uçakla gidemedi. Bunun üzerine ülkesine karayoluyla gitmeye karar veren Cumhurbaşkanı Ilves ve beraberindeki heyet, Cumhurbaşkanlığının tahsis ettiği makam aracı, koruma ve eskort eşliğinde Kapıkule Sınır Kapısı'na geldi.

Edirne Vali Vekili Ali Deniz Sürmen tarafından Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki VIP salonunun önünde karşılanan Cumhurbaşkanı Ilves ve eşi Evelin bir süre VIP salonunda dinlendi.

İşlemlerin tamamlanmasının ardından Estonya Cumhurbaşkanı Ilves , eşi Evelin ve beraberindekiler, Bulgaristan tarafından gelen araçlara binerek Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yaptılar.

Bu arada Afganistan'daki saldırıda yaralanan askerlerle birlikte ülkesine dönerken, İzlanda'da faaliyete geçen yanardağ nedeniyle uçağı Türkiye'ye inmek zorunda kalan Almanya Savunma Bakanı Karl-Theodor zu Guttenberg ile Bakan Yardımcısı Carsten Stawitzki, dün Kapıkule Sınır Kapısı'ndan geçerek karayolu ile ülkesine dönmüştü.

18.04.2010 14:03:03