Lgbtt Derneği Üyeleri Anayasal Hak İstedi

İzmir Valiliği'nin kapatılması için hakkında dava açtığı Siyah-Pembe Üçgen İzmir Lezbiyen-Gey, Biseksüel, Travesti, Transeksüel (LGBTT) Derneği basın açıklaması düzenledi

  İzmir Valiliği ' nin kapatılması için hakkında dava açtığı Siyah-Pembe Üçgen İzmir Lezbiyen-Gey , Biseksüel , Travesti , Transeksüel ( LGBTT ) Derneği basın açıklaması düzenledi . Dernek üyeleri , LGBTT bireylerin örgütlenme özgürlüğünün anayasal olarak garanti altına alınmasını istedi .
Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi ' nde toplanan LGBTT Derneği üyeleri adına basın açıklamasını okuyan Deniz San , " Baskı ve cinayetin hedefi haline getirilen LGBTT bireyleri son açıklanan Anayasa reform paketinde de görmezden geliniyor . Oysa yıllardır LGBTT örgütleri tarafından dillendirildiği üzere ilk etapta cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim ibareleri Anayasa ' nın eşitliği düzenleyen 10 . maddesine eklenmelidir . Anayasa ve reformlar LGBTT bireyleri yok saymaya devam etmemelidir . LGBTT bireylerin
örgütlenme özgürlüğü garanti altına alınmalıdır . Siyah-Pembe Üçgen İzmir LGBTT Derneği hakkında açılan kapatma davası bir an önce özgürlükler lehine sonuçlandırılmalıdır " dedi .
LGBTT Dernek Üyesi ve Avukatı Elif Ceylan Özsoy ise , İzmir Valiliği ' nin derneğin Türk aile yapısına aykırı olduğu gerekçesiyle kapatılması ile karşı karşıya olduğunu ifade ederek , dava aleyhlerine sonuçlandırıldığı takdirde farklı isimle mücadelelerine devam edeceklerini belirtti .
Basın açıklamasının ardından Sokak Sanatçıları Grubu ile şarkılar söyleyen dernek üyeleri , olaysız şekilde dağıldı .