Kırıkkale'de dizileri aratmayacak bir olay gerçekleşti

Kırıkkale'nin Hacılar Beldesi'nde MHP'li Belediye Başkanı Menduh Bodur'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesinden sonra ortaya çıkan kargaşa sürüyor.

Kırıkkale'de dizileri aratmayacak bir olay gerçekleşti
  Kırıkkale ' nin Hacılar Beldesi ' nde MHP ' li Belediye Başkanı Menduh Bodur ' un silahlı saldırı sonucu ö ; ldü ; rü ; lmesinden sonra ortaya ç ; ıkan kargaşa sü ; rü ; yor . Ö ; nce AK Partili Belediye Başkan Vekili Erdal Erdoğan tutuklandı , ardından seç ; im gü ; nü ; AK Partili Meclis ü ; yesi Cemal Ç ; etin kaç ; ırıldı , yarın yapılacak seç ; im ö ; ncesi ise MHP ' li Meclis Ü ; yesi Cengiz Arslan ' ı gö ; zaltında tutuyorlar .

Yaşanan inanılmaz olaylarla Tü ; rkiye gü ; ndemine oturan ilç ; ede de 4 bin 255 kişi yaşıyor . Başta ayç ; ekirdeği olmak ü ; zere tarımla geç ; inen Hacılar kasabasına , TÜ ; PRAŞ Rafinerisi ve gaz tesislerinden alınan ç ; evre ve emlak vergi gelirleri hayat veriyor .

Hacılar Belediyesi ilk olarak MHP ' li Belediye Başkanı Memduh Bodur ' un ö ; ldü ; rü ; lmesi ile gü ; ndeme geldi . Ardından Bodur ' un yerine eski makam şofö ; rü ; de olan Erdal Erdoğan geldi . Erdoğan bir sü ; re sonra Bodur ' u ö ; ldü ; rme suç ; lamasıyla tutuklandı . Geç ; tiğimiz gü ; nlerde de belediye başkan vekilliği seç ; imi ö ; ncesinde bir ü ; ye kayıplara karıştı .

İşte bü ; tü ; n bu kavganın arkasında &ldquo ; rant&rdquo ; var . TÜ ; PRAŞ rafinerisinden belediye kasasına yıllık yaklaşık 7 milyon TL akratılıyor . Akç ; aGaz , Aygaz , AnadoluGaz , Gü ; neyGaz , BizimGaz , İpraGaz gibi gaz tesislerinden gelen yaklaşık 5 milyon TL ile birlikte oluşan yıllık 12 milyon lira yaşanan olayların nedeni . Bu kü ; ç ; ü ; k yerleşim yerindeki her aile , ç ; ocuğunun 280 kişinin gö ; rev yaptığı belediyede ç ; alışmasını isteniyor .

DAHA Ö ; NCE DE CİNAYET VAR


Belediye Başkanı Bodur ' un ö ; ldü ; rü ; lmesi ilk değil . 1993 ' te Belediye Başkanı SHP ' li Muhittin Erdoğan ' ın rafineri servisleriyle ilgili bir anlaşmazlık nedeniyle cinayete kurban gitti . Ardından geç ; tiğimiz aylarda Bodur ö ; ldü ; rü ; ldü ; . Yerine daha sonra Bodur ' a suikast dü ; zenlemekle suç ; lanıp tutuklanan Erdal Erdoğan geç ; ti . Erdoğan cezaevinde yatarken bir skandal da geç ; tiğimiz hafta yaşandı .

MECLİS Ü ; YESİ KAÇ ; IRILDI

Başkan ve 9 ü ; yeden oluşan Belediye Meclisi ' nden iki kişinin ö ; lü ; m ve tutuklanma nedeniyle ayrılması ü ; zerine 4 ' er Ak Partili ve MHP ' li ö ; nceki gü ; n seç ; im yapmak iç ; in toplandı , daha doğrusu toplanamadı . Ç ; ü ; nkü ; Ak Partili ü ; yelerden Cemal Ç ; etin , bir gü ; n ö ; nce bazı kişilerce kaç ; ırıldı . Ç ; etin , kendisi olmadığı sırada yapılan seç ; imin ardından sağ salim bulunurken , kendisini kaç ; ıran M . K . , D . Ö ; . , Y . B . ile H . T . yakalandı .

Ç ; ETİN OLAYI ANLATTI


&ldquo ; Belediye Meclisi ü ; yelerinin kaç ; ırılacağı halk arasında konuşuluyordu . Ama ben olacağım aklıma hiç ; gelmedi . Silahlı ü ; ç ; kişi yolumu kesti . Siyah bir Tempra ' yla kaç ; ırdılar . Bana ' Sana zarar vermeyeceğiz . Seç ; im bittikten sonra bırakacağız . Direnmezsen canın yanmaz ' dediler .

Daha ö ; nce karşılaşmıştım bu adamlarla . Telefonla bir yerle konuştular . Birbirlerine ' Abi yandık kameraya alınmışız . Evlerimizi basmışlar ' dediler . Bana iyi davrandılar . Seç ; imden sonra beni bıraktılar . &rdquo ;

4 Ü ; YEYLE SEÇ ; İM


Ak Partililer tarafından Ç ; etin ' i kaç ; ırmayı planlamakla suç ; lanan MHP ' li Cengiz Arslan ise iddiaları reddediyor :
&ldquo ; Bu , AKP ' lilerin komplosu . Kaç ; ırma olunca suç ; lu otomatikman biz gö ; zü ; kecektik . Ö ; yle de yaptılar . Biz kimseyi kaç ; ırmadık . Onlar gibi katil de değilim . Koltuk iç ; in adam ö ; ldü ; rmedik . Mart 2009 seç ; imlerini kazanmamızı bir tü ; rlü ; hazmedemediler . Kavganın sebebi bu . &rdquo ;

Ç ; etin ' in seç ; ime gelmemesi ü ; zerine geç ; ici başkan vekilliği yapan Memduh Bağrıaç ; ık , toplantıya katılan 7 ü ; yeye seç ; imin 18 Nisan ' a ertelendiğini duyuruyor . Ancak MHP ' liler seç ; imin yapılmasını istiyor . Bağrıaç ; ık toplantı kayıtlarını yanına alarak salonu terk ederken , MHP ' liler seç ; imi devam ettiriyor ve Arslan ' ı başkan vekilliğine seç ; iyor .