Kessinler seslerini sözüne sert tepki geldi

CHP'li Sevigen, 'Kessinler seslerini, yoksa eski defterleri açarım' diyen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'na verdi veriştirdi.

Kessinler seslerini sözüne sert tepki geldi
  İSKİ ' nin gizli su zammını Meclis gü ; ndemine soru ö ; nergesiyle taşıyan Sevigen , Bakan Eroğlu ' nun sö ; zleri karşısında kü ; plere bindi .

Mehmet Sevigen , İnternet Haber ' in sorularını yanıtlarken , &ldquo ; Bakan esas kendi yaptıklarının hesabını versin . Kü ; ç ; ü ; k Dilara ' nın , 8 kadınımızın hesabını versin . Kadir Topbaş ' a niç ; in baskı yaptığının hesabını versin&rdquo ; dedi .

4 ay ö ; nce İSKİ ' nin ret ettiği projeyi Bakan Eroğlu ' nun Ankara ' dan onayladığını belirten CHP Milletvekili Sevigen , Başbakan ' ın Erdoğan ' ın dü ; ğü ; nü ; nde ve AKP ' nin Kazlıç ; eşme mitinglerinde Gü ; vensu ' ların dağıtıldığına dikkati ç ; ekerek , &ldquo ; Kim bu Gü ; vensu? Başbakan ' a yakınlık derecesi nedir? Belgrat Ormanları ' nda tesis kurma izini bu Gü ; vensu ' ya niç ; in verilmiştir?&rdquo ; sorularını yö ; neltti .

CHP ' li Mehmet Sevigen , Başbakan Erdoğan ' ın , orman arazisini kesmekten , oraya gecekondu yapmaktan on aya mahkum olduğunu vurgulayarak , İstanbul Bü ; yü ; kşehir Belediye Başkanı ' na , &ldquo ; Ç ; ık , bu hü ; kü ; metin ve bu Bakanın sana baskı yaptığını sö ; yle , sana kalkan oluruz&rdquo ; ç ; ağrısında da bulundu .

Siyasi ve yakın Cumhuriyet tarihini bilmemekle yerdiği Ç ; evre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ' nun , &ldquo ; Kessinler seslerini&rdquo ; sö ; zü ; yle &ldquo ; ukalalık&rdquo ; yaptığını savunan İstanbul CHP Milletvekili Mehmet Sevigen , İnternet Haber ' in sorularına şu yanıtları verdi&hellip ;


İNTERNET HABER

İNTERNET HABER &ndash ; Bir ara uzaktınız , ama bu aralar sizi , Bayakal ' la sık gö ; rü ; r olduk&hellip ;

SEVİGEN &ndash ; Mahkemeleri kazanınca bö ; yle oluyor&hellip ;

İNTERNETHABER &ndash ; Ç ; evre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu , İSKİ ' nin gizli su zammıyla ilgili soru ö ; nergenizle ilgili olarak , &ldquo ; Kessinler seslerini , eski defterleri aç ; tırmasınlar&rdquo ; dedi&hellip ;

SEVİGEN &ndash ; Eroğlu ' nun tarihi bilgisi ç ; ok zayıf . Bahsettiği konularla ilgili siyasi partide ( SHP ) hiç ; bulunmadım , hiç ; bir zaman da gö ; rev almadım . Ben DSP ' den CHP ' ye geç ; tim . Kendisi eski bir bü ; rokrat olduğu iç ; in siyasi tarihi bilmiyor . Ona ben ö ; nce Cumhuriyet Tarihi ' ni okumayı ö ; neriyorum . Yakın dö ; nem Cumhuriyet Tarihi ' ni okusun . Ondan sonra da kendi işine baksın . Kendi dö ; neminde kaç ; tane insan ö ; ldü ; ? . . Orman arazisine İSKİ 4 ay evvel , 2009 ' un sonlarında , ret ederek , ' Burada imar değişikliği yapamazsınız&rdquo ; deyip de 4 ay sonra kendi Bakanlığından olur alarak , Belediyeye ( İstanbul Bü ; yü ; kşehir ) baskı yaparak , buraya nasıl imar durumu verdiğini aç ; ıklasın ö ; nce .

4 ay ö ; nce İSKİ &ldquo ; Buraya bina yapamazsınız&rdquo ; diyor ama 4 ay sonra Bakanlığın gö ; rü ; şü ; &ldquo ; Hayır , yapabilirsiniz&rdquo ; oluyor ve Belediye ' ye baskı yaparak , CHP ' lilerin muhalefetine rağmen , oy birliği ile Belgrat Ormanları ' na , bizim ciğerimiz olan , Tü ; rkiye ' nin gö ; zbebeği olan , tek akciğerimiz , nefes aldığımız , İstanbul ' un hayatı olan Belgrat Ormanları ' na gidiyorlar dolum tesisi yapıyorlar . Oysa ki orada kö ; ylü ; ler vardır . Yıllardır istiyorlar . Tam 1924 ' ten beri orada oturuyorlar . Atatü ; rk zamanından bunlara yani kö ; ylü ; lere verilmiş . Mü ; racaatlarında kö ; ylü ; ler bir tek olumlu cevap alamıyorlar belediyeden . Ama Tayyip Erdoğan ' ın yakınlarına , hemşerilerine peşkeş ç ; ekiliyor . Onların kimler olduklarını kendileri aç ; ıklamazsa ben aç ; ıklayacağım .

O Gü ; vensu kim? Başbakanla ne kadar yakınlık derecesi var? Ben aç ; ıklayacağım . Bu Gü ; vensu mü ; racaat ediyor , İstanbul ' dan yapamadığı işi , hangi ayak oyunlarıyla Ankara ' dan , Bakanlıktan , Eroğlu ' nun Bakanlığından &ldquo ; olur&rdquo ; alıyorlar ve burada yani Belgrat Ormanları ' nda tesis kuruyorlar . Gü ; nah değil mi? Kö ; ylü ; ye yok , yandaşa , yandaşlara var . Magazin gibi geliyor insanlara ama&hellip ; Kazlıç ; eşme ' de yapılan mitinglerde , Tayyip Erdoğan ' ın dü ; ğü ; nü ; nde dağıtılan sular bu Gü ; vensu ' nun sularıydı . Ö ; dö ; nemin gazetelerine bakılırsa gö ; rü ; lecektir . Uzun uzun yazılmıştı . &ldquo ; Dü ; ğü ; nde Gü ; vensu dağıtılıyor , Kazlıç ; eşme mitinginde Gü ; vensu dağıtılıyor&rdquo ; diye . Orada yü ; zlerce kö ; ylü ; var . Su almak iç ; in mü ; racaat ediyorlar . Onlara izin yok . Ama Gü ; vensu ' ya izin var . Kimdir bu Gü ; vensu kardeşim? Yakınlık derecesi nedir? Hemşerilik derecesi nedir? Sizin ( Bakan Eroğlu ) ve Başbakan ' ın nesi neyi oluyor? Bu Gü ; vensu ' yla Başbakan ' ın yakınlık derecesi nedir? Gü ; vensu , Başbakan ' ın akrabası mı , teyzesi mi , halası mı , dayısı mı , eniştesi mi? Aç ; ıklamazsa ben aç ; ıklayacağım .

İNTERNET HABER &ndash ; Kim?

SEVİGEN &ndash ; İşte onlar aç ; ıklamazsa ben aç ; ıklayacağım . Orada izin alan Gü ; vensu , Belgrat Ormanları ' nda su iç ; in mü ; racaat ediyor , İSKİ izin vermemesine rağmen , Ç ; evre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu , &ldquo ; Hayır , buraya su depolama fabrikası kurabilirsiniz , buraya depolayabilirsiniz ve buradan sevkiyat yapabilirsiniz&rdquo ; diye orman arazisine izin veriyor . Tekrar soruyorum : Kim bu Gü ; vensu? Ben onu soruyorum . Bakan kendi cevabını versin . Eğer cevabını veremezse , ö ; nü ; mü ; zdeki gü ; nlerde ben aç ; ıklayacağım . Bakan iyi laf yetiştiriyor . Sö ; zen dö ; nemine taş atıyor . Topbaş ' ın gö ; revini kö ; tü ; ye kullanmaktan dolayı hakkında Sayıştay ' da dava aç ; ıldı . Bakan , ondan niye bahsetmiyor? Sayın Bakan gidip de niye Sayıştay ' da bunların cevabını vermiyor? Esas bunların cevabını verecek , laf yetiştirmeyi bıraksın . Kendi dö ; neminde ( İSKİ Genel Mü ; dü ; rü ; ) dere taşkınlarında İSKİ ' nin ne kadar ihmali olduğunu mertç ; e ç ; ıksın sö ; ylesin . Kü ; ç ; ü ; k Dilara ' nın hesabını versin , kü ; ç ; ü ; k Dilara ' nın&hellip ; O , annesinin elinden kayıp İSKİ lagar kapağına dü ; şen Dilara ' nın hesabını versin . Davutpaşa ' da , o derede ö ; len 8 kadının , kızımızın hesabını versin . İSKİ eski Genel Mü ; dü ; r şimdiki Ç ; evre ve Orman Bakanı&hellip ; Laf ediyor , ukalalık yapıyor , laf yetiştiriyor . Esas gö ; revini yapsın . Laf yetiştireceğine gö ; revini yapsın .

İNTERNET HABER &ndash ; Niç ; in bö ; yle bir ü ; slup kullandı?

SEVİGEN &ndash ; Eski defterler derken , Nurettin Sö ; zen , Ergü ; n Gö ; kner dö ; neminde İSKİ ' de yaşanan olaylar var ya , onu kastetmeye ç ; alışıyor .

İNTERNET HABER &ndash ; &ldquo ; Kessinler seslerini&rdquo ; ifadesi biraz ağır değil mi?

SEVİGEN &ndash ; Bu terbiyesizce bir tavır . Bir Sayın Bakan ' a yakışır mı? Bö ; yle tehdit etmekle gü ; ç ; leri yeter mi insanların sesini kesmeye? Onlar , başkalarını , kendileri gibi kapıkulu zannediyorlar .

İNTERNET HABER &ndash ; Bö ; yle bir ü ; slubu neden kullandı?

SEVİGEN &ndash ; Ü ; slubu terbiyesiyle ilgili . Kendisi cevap vermesi gerekiyor . Kendisiyle ilgili bir şey var . Ben onu kendisine iade ediyorum . O lafı sö ; yleyeceğine , yaptığı işlerin hesabını versin . O Dilara ' nın , 8 kadınımızın ve bu izni niye verdiğinin&hellip ; İSKİ &ldquo ; Olumsuz&rdquo ; diyor , &ldquo ; Orman ' da bir şey yapamazsınız&rdquo ; diyor ama kendi Bakanlığı bu izni veriyor . Niye? Kadir Topbaş ' a niye baskı yapıyor? 4 ay evvel Kadir Topbaş ret ediyor , Bü ; yü ; kşehir Belediyesi 4 ay sonra izin veriyor . Bü ; yü ; kşehir Belediye Başkanı bugü ; n aç ; ıklama yapmış . Diyor ki : &ldquo ; Eski gö ; rü ; ş olumsuz ama Ç ; evre ve Orman Bakanlığından gelen gö ; rü ; ş doğrultusunda biz Meclis ' ten geç ; irdik . &rdquo ; Biz burada Kadir Topbaş ' a gö ; ğsü ; mü ; zü ; germeye hazırız , ö ; nü ; nde kalkan oluruz . Eğer hü ; kü ; metten ve bu Bakanı Eroğlu ' ndan , Topbaş ' a eğer bir baskı varsa , muhalefet milletvekili de olsam İstanbul Milletvekiliyim , Kadir Topbaş da bizim Belediye Başkanımız , ç ; ıksın , &ldquo ; Bana bunlar zorla baskı yaptırdılar&rdquo ; desin , biz gerekli hesabı sorarız o Ç ; evre ve Orman Bakanı ' ndan .

İNTERNET HABER &ndash ; Bu ü ; sluptan dolayı da soru ö ; nergesi vermeyi dü ; şü ; nü ; yor musunuz?

SEVİGEN &ndash ; Bugü ; n bir ö ; nerge veriyorum . Bakın , Başbakan bile orman arazisini kesmekten Kartal Sulh Ceza Mahkemesi ' nde on aya mahkum olmuş bir sabıkalıdır . Kartal 2 ' inci Sulh Ceza Mahkemesi ' nin kararına gö ; re Başbakan , orman arazisine gecekondu yapmaktan mahkum olmuş . Paraya ç ; evriliyor , yatmıyor ama on ay hü ; kü ; m giymiş . Dü ; nyada bö ; yle bir Başbakan daha yok . Bu da , bu Başbakan ' ın Bakanı . Ondan o , bundan da bu beklenir . Bakanı ç ; ok ciddiye almıyorum . Onu kendi terbiyesine havale ediyorum . Ama ben esas onun gö ; revini hatırlatacak bir şeyler getiriyorum bugü ; n . Bunlara cevap versin . Baskı yaparak , ali kıran baş kesen gibi kü ; lhanbeylik yapacağına , sorularıma cevap versin , ç ; ıksın toplumun ö ; nü ; nde bunları tartışalım .

Kaynak : İnternethaber