İnternet medyasına müjdeli haber

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, internet medyasının Basın İlan Kurumunun ilanlarından faydalanamamasının ciddi bir sorun olduğunu, bu konuda başlatılan çalışmanın devam ettiğini dile getirdi.

 

İNTERNET MEDYASINA DA RESMİ İLAN

Tü ; rkiye ' de internet kullanımının 17 . yıl dö ; nü ; mü ; dolayısıyla internet gazetecileriyle Emirgan ' daki Beyaz Kö ; şk ' te bir araya gelen Babuşcu , Tü ; rkiye ' de internetin 17 yıllık bir sü ; reç ; geç ; irdiğini , kendi iç ; inde ç ; ok hızlı mesafeler kat ettiğini ve medyada belirleyici bir gü ; ç ; haline geldiğini belirtti .

İnternet gazeteciliğinin klasik haber alma kaynaklarının ö ; tesine geç ; erek , bilgi ç ; ağının gerekliliği de olarak insan hayatında belirgin bir yer işgal ettiğini ifade eden Babuşcu , şunları kaydetti :

' Anayasa paketi , demokratik aç ; ılım sü ; reci ya da ü ; lkemizin gü ; ncel ve belki de ö ; nü ; mü ; zdeki dö ; nemin ç ; ok kritik sonuç ; larını konuşmaktan ziyade , internet gazetecilerinin sorunlarını konuşmak istiyorum . Daha ö ; nce bu alandaki arkadaşlarla bir araya gelerek onların sorunlarını dinledik , sorunlarına ç ; ö ; zü ; m ü ; retilmesi konusunda bizim de yer yer girişimlerimiz oldu . Aynı sorunlarla ilgili birkaç ; gö ; rü ; şme yaptım . Basın İlan Kurumu Genel Mü ; dü ; rü ; Mehmet Atalay ile de gö ; rü ; ştü ; m .

İnternet medyasının Basın İlan Kurumunun ilanlarından faydalanamaması meselesi ciddi bir sorun . Bu konuda bir ç ; alışma başladı , devam ediyor . Bu toplantıdan alacağımız ç ; ö ; zü ; m ö ; nerilerinin , bu ç ; alışmaya katkıda bulunabileceğine inanıyorum . '

Sadece Basın İlan Kurumu ve ilanlarla ilgili değil , internet haberciliğinin farklı sorunlarıyla ilgili olarak bir ç ; ö ; zü ; n projesi ü ; zerinde ç ; alışıldığına değinen Babuşcu , Mehmet Atalay ' ın bu konuda ciddi bir hazırlık iç ; erisinde olduğunu ifade etti .

İnternet Medyası Derneği Yö ; netim Kurulu ü ; yesi ve Haber7 Genel Yayın Yö ; netmeni Ü ; nal Tanık da internetin kalıba sokulmaya ç ; alışıldığını , interneti televizyona , gazeteye ve radyoya benzetenlerin yanıldıklarını gö ; receklerini belirtti .

İnternetin hayatın kendisi olduğunu ifade eden Tanık , ' Bizim bunu anlamamız gerekiyor . Gazetecilik değil internet . İnternet bambaşka bir ö ; zgü ; rlü ; k alanı . İnterneti bir kalıba soktuğumuz takdirde , gazeteciler olarak yanıldığımızı gö ; receğiz ' dedi .

Sonsayfa . com Genel Yayın Yö ; netmeni Baki Ö ; zışık da internet gazeteciliğinin hukuki alanda sorunlarının bulunduğunu belirterek , bu sorunların ç ; ö ; zü ; mü ; iç ; in yetkililerden destek beklediklerini ifade etti .

Aziz Babuşcu , toplantıda daha sonra sorunlarını dile getiren internet gazetecilerini dinledi .