Hakkari'de İnternet Haftası Etkinlikleri

Hakkari ilk defa düzenlenen "İnternet Haftasını" etkinlikleri kapsamında "İnternet Yaşamdır" konulu bir konferans verildi.

Hakkari'de İnternet Haftası Etkinlikleri
  Meslek Yüksek Okulu salonunda verilen konferansı , akademik ve idari personel , öğrenci ve vatandaşlar dinledi .
Hakkari Üniversitesi Bilişim Öğretim Elemanı Uzman Murat Koca " Uzaktan Eğitim " farklı ortamlarda bulunan öğrenci ve öğretmenlerin , öğrenme-öğretme faaliyetlerini , iletişim teknolojileri ve posta hizmetleri ile gerçekleştirdikleri bir eğitim sistemi hakkında bilgi verdi . Hakkari gibi yeterli düzeyde eğitmenin olmadığı bir şehirde internetin eğitimde fırsat ve imkan eşitliği sağlayacağını belirten Koca , farklı mekanlardaki öğretim elemanlarından ya da eğitmenlerden yararlanabileceğini anlattı . Soru cevap şeklinde devam eden konferansta Koca , internetin Hakkari ' de kullanımı ile ilgili bir soruya cevap veren Koca " Hakkari ' de 6 bin 500 internet kullanıcısı var ve bu rakam yüzde 2 . 6 ' lık bir orana tekabül ediyor . İlk olarak 1999 yılında Dial-up sistemi ile Hakkari ' de internet kullanılmaya başlandı . 2003 yılında DSL kuruldu . Bunun devamında ADSL ve metro eternet sistemleri kullanılmaya başlandı " şeklinde konuştu ,
Elektrik Mühendisler Odası ( EMO ) İl Temsilcisi İbrahim Halil Alçiçek , ise , Türkiye ' de internet tarihçesi ve Hakkari ' deki durumu konulu sunumunu yaptı . Alçiçek " Hakkari halkı internet kullanımında yanlış yönlendiriliyor . İnternet kullanımı denilince akla , Hakkari ' de yoğun olarak kullanılan Okey 34 oyunu , Facebook ve anlık mesaj sitelerinde zamanlarını tükettiği , nakit ve dikkat kaybı getirilmiştir . Bunun yerine bilgi paylaşım sitelerine yönelmeleri gerektiğini çocuklarını bilgi toplumuna hazırlayacak temelleri oluşturan sitelere yöneltmeleri gerekir " şeklinde konuştu .
Program akışı içinde Bil . Uzm . Murat Koca , video konferans sitemi ile online olarak Bilkent ve Karabük üniversitelerine bağlantı kurdu . Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç . Dr . Mustafa Akgül , internet ile ilgili Türkiye ' de gelişimini ve şu anki aşamayı anlattı . Daha sonra yine online bağlanan Karabük Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Müdürü Yrd . Doç . Dr . İsmail Rakıp Karaş da uzaktan eğitim ile ilgili bilgi aktardı ve bir çok öğrencinin sorularına yanıt verdi .