Doğan: Bizi kimse ciddiye almadı

Suikastın ardından 'Dink, ölmeden önce Ergenekon sanığı Veli Küçük tarafından tehdit edildi' diyen Avukat Doğan'ın sözleri, 'Kafes' iddianamesinin ek klasörlerine girdi. Doğan, 'O dönem şikayetçi olduk ama savcılar ciddiye almadı' dedi

Doğan: Bizi kimse ciddiye almadı
  ' Kafes Eylem Planı ' iddianamesinde Malatya Zirve Yayınevi cinayetleri ve Hrant Dink suikastının provokasyon olduğu belirtilirken , mü ; dahil avukat Erdal Doğan ' ın aç ; ıklamalarına yer verildi . Doğan ' ın , suikasttan hemen sonra yaptığı ' Dink ö ; lmeden ö ; nce Ergenekon sanıklarından Veli Kü ; ç ; ü ; k tarafından tehdit edildi ' yö ; nü ; ndeki sö ; zleri ek klasö ; rlere girdi . Doğan , ' Biz o dö ; nemlerde , Dink ' in tehdit edildiği ve ç ; ekindiği dö ; nemlerde ö ; zellikle Veli Kü ; ç ; ü ; k ' ten ç ; ok tedirgin olduğunu defalarca bildirdik . Bu konuda ailesi de şikayetç ; i oldu . O dö ; nem savcılar , herhangi bir araştırma ve somut bir ç ; alışma yapmadılar ' dedi .

Ç ; ELİŞKİYE ' VİCDAN ' YORUMU
O gü ; n yapılan şikayetin dikkate alınmadığını belirten Doğan , Kü ; ç ; ü ; k ' ü ; n ifadesine bile başvurulmadığını sö ; yledi . Doğan , şö ; yle konuştu : ' Şubat 2006 ' da , Bursa ' dan bir mektup gö ; nderiliyor ve bu mektupta
Ahmet Demir kod adı kullanılıyor . Ahmet Demir adını Mahmut Yıldırım ' ın kullandığı isimlerden biri olduğunu biliyoruz . Yıldırım ' ın da Veli Kü ; ç ; ü ; k ' ü ; n adamı olarak bir ç ; ok faili meç ; hul cinayetlerde adı geç ; tiği biliniyor . Aynı zamanda Kü ; ç ; ü ; k ve şu anda sanık olan ç ; evresi , Dink ' i hukuk cinayetiyle yargılamaya başladıkları davaya mü ; dahil olma talebinde bulunmuştu . Tü ; m bunlar dikkate alındığında tehdit algılamasının yersiz olmadığı anlaşılıyor ' O dö ; nemin savcıları tarafından ciddiye alınmayan şikayetlerin , bugü ; n başka savcılar tarafından ciddiye alındığını belirten Doğan bu durumu şö ; yle yorumladı : ' Ben bu ç ; elişkiyi sadece vicdanla aç ; ıklıyorum , Hukuki gü ; vence , korku , bunların hepsini yenecek sadece vicdan . ' Hrant Dink cinayeti davasının duruşmalarına girmediğini ifade eden Doğan , gerekç ; esini ise ' Bu kadar ciddiyetsiz yü ; rü ; tü ; len bir soruşturma ve kovuşturmaya tahammü ; l edememe ' şeklinde aç ; ıkladı .

Azınlıklara saldırı raporu ' Zirve ' de
Malatya ' da 18 Nisan 2007 ' da Zirve Yayınevi ' nde biri Alman ü ; ç ; kişinin ö ; ldü ; rdü ; lmesiyle ilgili geç ; en perşembe gü ; nü ; gö ; rü ; len 25 . duruşmada aralarında Erdal Doğan , Hafize Ç ; obanoğlu ve Orhan Kemal Cengiz ' in de bulunduğu 9 mü ; dahil avukatın mahkemeye sunduğu talep dilekç ; esinde ilginç ; bir detay ortaya ç ; ıktı . 28 sayfalık dilekç ; ede davanın ' Kafes Eylem Planı ' davasıyla birleştirilmesi istenirken , Zirve Yayınevi cinayetleri ve Hrant Dink suikastının yapıldığı 2007-2008 yıllarında Hıristiyanlara karşı gerç ; ekleştirilen saldırılara yö ; nelik bir rapor sunuldu . Dilekç ; ede yer alan belgelere gö ; re , 2007 ' de gerç ; ekleştirilen 19 saldırıdan 15 ' inin faili ortada yok . 3 saldırıyla ilgili hukuki sü ; reç ; devam ederken , gerç ; ekleştirilen saldırılardan birinin faili tutuklanmış . 2008 ' deki saldırıların ise 8 ' inin faili henü ; z tespit edilememiş . İşte mahkemeye sunulan dilekç ; ede , 2007 ve 2008 yıllarında meydana gelen saldırı ve tehditlerden bazıları :

- 28 Ocak 2007 : Samsun Agape Kilisesi Derneği kimliği belirsiz kişiler tarafından taşlanarak bü ; yü ; k maddi zarar verilmiş , failleri ise yakalanamamıştı .
- 6 Mayıs 2008 : Ankara Kurtuluş Kilisesi ' ne gelen silahlı 3 kişi , kilise ö ; nderiyle gö ; rü ; şmek istedi . Bu sırada kilise ü ; yesi bir gence silah ç ; ekerek tehditler savurdu . Olayın faillerine ulaşılamadı .
- 13 Aralık 2008 : Taksim Tü ; rk Protestan Kilisesi internet sitesine TİT imzasıyla tehdit mesajı geldi . Henü ; z gelişme kaydedilmedi .