Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Brezilya'dan ayrıldı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, resmi ziyaret için geldiği Brezilya'daki temaslarını tamamlayarak bu ülkeden ayrıldı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Brezilya'dan ayrıldı
  Davutoğlu ve beraberindeki heyeti taşıyan uç ; ak , TSİ 04 : 00 sularında Tü ; rkiye ' ye dö ; nmek ü ; zere Brezilya ' nın başkenti Brasilia ' dan hareket etti .

Resmi programı ç ; erç ; evesinde Brezilya Devlet Başkanı Lula De Silva ve Dışişleri Bakanı Celso Amorim ile bir araya gelen Davutoğlu , bu gö ; rü ; şmelerinin ardından , Tü ; rkiye ' nin Latin Amerika ' daki bü ; yü ; kelç ; ileri ile bir araya geldi .

Bu toplantıda , Tü ; rkiye ' nin bu bö ; lgeye aç ; ılımı doğrultusunda tek tek her ü ; lke ile işbirliğinin geliştirilme imkanları ele alınarak , ö ; zellikle ekonomik potansiyel ü ; zerinde duruldu .

ARAP Ü ; LKELERİ BÜ ; YÜ ; KELÇ ; İLERİYLE GÖ ; RÜ ; ŞME

Davutoğlu bu toplantısının ardından da Brasilia ' da ü ; lkelerini temsil eden Arap ü ; lkeleri bü ; yü ; kelç ; ilerini kabul etti .

Bü ; yü ; kelç ; ilerin Tü ; rkiye ' nin Brasilia Bü ; yü ; kelç ; isi Ersin Erç ; in ' e , Davutoğlu ' nun Orta Doğu ' ya ilişkin gö ; rü ; şlerini dinlemek isteklerini iletmeleri ü ; zerine dü ; zenlenen gö ; rü ; şmede , Bakan Davutoğlu , 17 ü ; lkenin bü ; yü ; kelç ; isine Tü ; rkiye ' nin son dö ; nemdeki bö ; lgeye yö ; nelik politikalarını anlattı .

Bu ç ; erç ; evede İran ' ın nü ; kleer enerji programına ilişkin gelişmeler , Orta Doğu ve Filistin sorunu , Tü ; rkiye ' nin İsrail politikası gibi konular gü ; ndeme geldi .