'Beyaz Gömlek' Operasyonunda 5 Kişi Tutuklandı

Çanakkale'nin Biga ilçesinde, aralarında doktor ve medikal firma yetkililerinin de bulunduğu sağlık personeline yönelik "Beyaz Gömlek" adlı operasyonda gözaltına alınan 14 kişiden 5'i tutuklandı.

  Edinilen bilgiye göre , Biga Devlet Hastanesi ' nde ihalelerde bazı usulsüzlükler olduğu iddiasıyla yaklaşık 6 aydan bu yana takibe alınan 14 kişi gözaltına alındı . Aralarında doktor ve medikal firma yetkililerinin de bulunduğu 14 kişiden Biga Devlet Hastanesi Başhekimi Sabahattin S . , Hastane Müdürü Hayrettin A . ve beyin cerrahı Levent Berat T . , bir medikal şirketinde çalışan İsa Y . ve Telat D . , sabah saatlerinde " ihalede yolsuzluk " iddiasıyla tutuklanarak Çanakkale Cezaevi ' ne gönderildi .
Öte yandan duruşmanın görüldüğü Biga Adliyesi ' nin önündeki kalabalıkta yer alan beyin cerrahı Berat T . ' nin eşi ise kocasına , " Sen yüzünü kapatma . Sen bir şey yapmadın . Yapanlar belli . Yüzleri bile kızarmıyor . Villada onlar oturuyor . Biz değil " şeklinde konuşarak tutuklananlara küfürler savurdu .