Turizm Haftası Etkinlikleri

Manavgat'ta Turizm Haftası etkinlikleri, Manavgat Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen 'Turizm Şenliği' ile başladı.

Turizm Haftası Etkinlikleri
  15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası , Manavgat Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi tarafından düzenlenen ' Turizm Şenliği ' ile başladı . Şenliğe Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu , Belediye Başkan Vekili İbrahim Halimoğlu , Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar , TUDER Başkanı Haydar Barut , TİSOYAB başkanı Ali Keleş , MASİAD Başkanı Ahmet Boztaş , İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge , İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Atilla Çetin , MAD Başkanı İsmail Karataş , turizmciler , okul müdürleri , öğrenciler ve veliler katıldı . Şenlikte , ' Çuplara ' isimli yemekle Türkiye Birincisi olan öğrencilere Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu tarafından altın hediye edildi .
KALİFİYE ELEMAN YETİŞTİRİYORUZ
Manavgat Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Adil Karasoy , şenlikte yaptığı konuşmada turizmin önemine değinerek , " Bugün ülkeler için ekonomik bakımından turizm gerçekten çok önemli yerlere gelmiştir . Turizm ülkemiz içinde ekonomik dengeler ve döviz girdisi bakımından çok önemlidir . Bugün turizm sektörü ülkemizin gelişiminde kalkınmasında ve de istihdamında lokomotif görevi gören en önemli sektör olarak yerini almaktadır " dedi . Manavgat Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi olarak turizm sektörüne bilinçli , kültürlü kalifiye eleman yetiştirdiklerini ifade eden Karasoy , " Bizim en büyük destekçimiz , bölgede bulunun çok sayıda otel ve turizm işletmeleridir " diye konuştu .
AŞÇILAR MANAVGAT ' TAN ÇIKIYOR
İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge ise ' Çuplara ' isimli yemekle Türkiye Birincisi olan öğrencileri tebrik ederken , " Ben aşçıların Bolu Mengen ' den çıktığını sanıyordum . Meğer Manavgat ' tan çıkıyormuş . Uygulama Oteli hizmete girdiği zaman öğrencilerimiz daha başarılı işlere imza atacaklardır " dedi .
Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan kolbastı ve halk oyunları ekiplerinin gösterileri sergilendi . Şenlikte Side Anadolu Türkü Evi sanatçıları da bir konser verdi .