Bardakoğlu: 'Karikatür Krizi, Müslümanların İç Dünyasında Olumlu Sonuca Yol Açtı'

Diyanet İşleri Başkanı Prof

Bardakoğlu: 'Karikatür Krizi, Müslümanların İç Dünyasında Olumlu Sonuca Yol Açtı'
  Diyanet İşleri Başkanı Prof . Dr . Ali Bardakoğlu , batıdaki karikatür krizlerinin Müslümanların iç dünyasında olumlu bir sonuca yol açtığını belirterek , " İnsanlar Peygamber ' imize duyduğu sevgiyi yeniden keyfetti " dedi .
Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığı , Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ( ESOGÜ ) İlahiyat Fakültesi ve İl Müftülüğü iş birliğiyle Meşelik Kampüsü ' ndeki Kongre ve Kültür Merkezi ' nde düzenlenen , ' Kur ' an ve Evrensel Mesajı ' konulu sempozyum , Kur ' an-ı Kerim okunmasıyla başladı .
Sempozyumun açılışında konuşan Bardakoğlu , " Yüce Rabbim , bizi millet olarak birlikten , beraberlikten ayırmasın . Gönlümüzden huzuru , ailemizden mutluluğu eksik etmesin . İnsan sevgisini yüreğimizin en büyük zenginliği kılsın " diye dua etti .
Peygamberimiz Hazreti Muhammed ' in ( S . A . V . ) dünyaya gelişinin üzerinden bin 439 yıl , Kur ' an-ı Kerim ' in inmeye başlamasının üzerinden de bin 400 yıl geçtiğini belirten Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu , " Biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu iki temel dini kaynağımızı daha iyi anlayalım , daha yakından tanıyalım , onu gönül dünyamıza indirelim ve ondan feyz alalım istedik . Bu niyetle yola çıkarak 2010 yılını Kur ' an yılı ilan ettik " diye konuştu .
Prof . Dr . Bardakoğlu , Diyanet İşleri Başkanlığı ' nın 72 . 5 milyonun Diyanet İşleri Başkanlığı olduğunu kaydederek , " Milletimizin olan Diyanet İşleri Başkanlığı , Cumhuriyet ' imizin temel bir kuruluşudur ; Cumhuriyet ' in ortak değerleri , Atatürk ilke ve inkılaplarıyla uyum içinde , onlarla hiçbir sorun yaşamadan dinimizi iki temel kaynağa , Kur ' an ve sünnete göre doğru anlamanın çabasını göstermekte ve onu kendi dünyamıza , günlük hayatımıza nasıl en iyi şekilde yansıtabilirizin kaygısını taşımaktadır " ifadesini
kullandı .
" Kur ' an-ı Kerim hiçbir zaman din adamlarına , bugünkü tabirle Diyanet İşleri Başkanlığı personeline gelmiş değildir . Kur ' an-ı Kerim hepimize ayrı ayrı yüce Rabbimizin hitabıdır " diyen Ali Bardakoğlu , batıda yaşanan karikatür krizlerine de değindi . Bardakoğlu , şunları söyledi :
" Bunu bütün batıya mal etmemiz doğru değil . Çünkü , batıda da gerçekten insanlığın kutsallarına karşı saygının ve özgürlüklerin çok güçlü şekilde yaşandığını biliyoruz . En güzel cevabı da batıdan , batının sağduyulu kesimlerinden almaktadır . Ama bu karikatür krizleri , İslam ' la ilgili incitici sözler , bizim kendi dünyamızda bir başka olumlu sonuca yol açtı . Peygamber Efendimizi ne kadar çok sevdiğimizi bir kez daha fark ettik . O olaylar akabinde insanlar , Peygamberi ' ne karşı duyduğu sevgiyi yeniden
keşfetti . "
Bardakoğlu , konuşmasının ardından ESOGÜ Rektörü Fazıl Tekin ve hayırseverlere plaket verdi . Plaket alan hayırseverler arasında yer alan Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı İrfan Çetinkaya , " 19 yıl Eskişehir ' de birlik , beraberlik , sevgi , kardeşlik ve aynı Allah ' a , aynı Kur ' an ' a , aynı peygambere inanan insanlar için mücadele verdim . Sanıyorum , Eskişehir halkı bunu çok iyi biliyor . Onun için mücadelemizde başarılı olduk . Ben 73 yaşındayım . Böyle bir plaketi sayın Diyanet İşleri
Başkanı ' mızın vermesinden dolayı çok mutluyum . Bu plaketi saklayacağım " diyerek mutluluğunu dile getirdi .
Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu ' nun protokol mensuplarına gül dağıtmasının ardında , emekli Diyanet İşleri Başkanı Prof . Dr . Süleyman Ateş , " Kur ' an ve Evrensellik Gerçeği " konulu konferans verdi . " Kur ' an ve Evrensel Mesajı " sempozyumunun yarın sona ereceği bildirildi .