Ak Parti Kocasinan İlçe Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti Kocasinan İlçe Danışma Meclisi toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sevk edilen ikinci devlet üniversitesi ile ilgili olarak, "10-20 yıl içinde ikinci devlet üniversitesi binlerce esnafa ekmek kapısı olur" dedi

Ak Parti Kocasinan İlçe Danışma Meclisi Toplantısı
AK Parti Kocasinan İlçe Danışma Meclisi toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sevk edilen ikinci devlet üniversitesi ile ilgili olarak, "10-20 yıl içinde ikinci devlet üniversitesi binlerce esnafa ekmek kapısı olur" dedi.
AK Parti Kocasinan İlçe Danışma Meclisi toplantısı Kocasinan Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşti. Toplantının açılışında konuşan AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Hüseyin Cahit Özden, sözlerine hafta sonu geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Pınarbaşı İlçe Başkanı Servet Mucuk'a Allah'tan rahmet dileyerek başladı. Özden, mahalle, belde ve köy temsilcilerinin katıldığı toplantıda yaz aylarında programlanmış hizmetler hakkında bilgiler verileceğini söyledi.
Özden'den sonra konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, seçimlerden sonra çok yoğun bir çalışma dönemi geçirdiklerini belirterek şunları söyledi:
"Kocasinan Belediyesi olarak seçimlerin üzerinden bir yıl geçti ve çok yoğun tempolu bir çalışma dönemi yaşadık. Biz öncelikle köylerinden şehirlere gelmiş ama oralarda büyükleri olan insanlarımızın geri köylerine dönmesini planladık. Bunun için ilk yapılacak iş yoldur tabi. Erkilet'in birçok bölgesinde yol çalışması yaptık. Erkilet tarihinde görülmemiş asfalt ve yol çalışması gördü. Erkilet halkı Kocasinan Belediyesi'ne bağlanırsak ne olur sorusuna, bir yıl içinde cevap alarak tarihinde görülmemiş hizmet aldı. İnsanlarımızdan büyük bir teşekkür ve memnuniyet sözleri duyuyoruz. Esnafımız bize gelip site isterse biz de elimizden gelen yardımı yapacağız."
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise yapılan hizmetleri anlatarak şöyle konuştu:
"Gecekondu önleme projesiyle Dünya Bankası'ndan gelip örnek alınan proje oldu. Kayseri'yi 6 parktan 600 parka çıkardık. Şuanda bu parklarda hanım kardeşlerimiz yürüyüş yapıyor. Kayseri baştan sona elden geçiyor: yollarıyla, parklarıyla, bölge oto parklarıyla, katlı oto parklarıyla, alt geçitleriyle, üst geçitleriyle. Şehrimiz adına büyük hizmetleri bu hükümetler döneminde aldık. Biz aslında kendimiz işlerimizi takip ettik. Daraldığımız yerde Başbakanımızın kapısını çaldık. Daralmadan da çalmadık. Biz Başbakanımızın yanına hiç para diye gitmedik hep projelerimizi götürdük. Daha olmadı Sayın Cumhurbaşkanımızdan destek istedik. Allaha şükür Kayseri'nin büyük projelerini devam ettiriyoruz. Ankara çift yol oldu, çevre yolu açıldı, demir yolları taşınmaya başladı. Kayseri'de ilk defa milli maçlar oynanmaya başladı. Bu sene Kadir Has Kongre Merkezinde dünya şampiyonası yapılacak. Orada yanlardan yollar açıp etrafını düzenliyoruz ki en azından misafirler geldiğinde tertipli tutalım."
TBMM Genel Kurulunu sevk edilen Kayseri ikinci devlet üniversitesinin şehre sağlayacağı katkıları anlatan Başkan Özhaseki, "Anadolu'da sıfırdan kurulan tek üniversite Kayseri'de oldu. Bakın Kayseri her şeyde öne geçmeye başladı. 'Ya üniversite kurulsa ne olur ki' diye akıllardan geçebilir. Ama şu unutulmamalı ki o kurulan üniversite, 10-20 yıl geçtiğinde şimdiki Erciyes Üniversitesi gibi 30-40 bin öğrenciye ev sahipliği yapacak. Bizim çocuklarımız burada okuyacak. Dışarıya bir öğrenci gönderdiğinizi düşünün. En az 10 bin TL masrafınız olur. Ankara'ya İstanbul'a öğrenci gönderin, çocuk tutturdu orasını ne yapacaksınız. Evdeki halıyı, parmağınızdaki yüzüğünüzü satıp çocuğunuzu okutursunuz, çaresi yok. 30 bin öğrencinin olduğu yerde 3-5 bin insan çalışır, öğretim üyesi olur. Binlerce esnafa da ekmek kapısı olur. Biz vazifemiz içinde bütün bunların yapmanın gönül rahatlığını yaşacağız. Arkamızdan dua almaya çalışacağız, bizim işimiz bu."