Kocaeli 23 Nisan'da 41 Farklı Ülkeden Bin Konuğu Ağırlayacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisal Ulusal Egemenlik ve Cocuk Bayramında 41 farklı ülkeden binin üzerinde çocuğu ağırlayacak.

Çocuk şenliği ile ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı ve İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Seka Park'ta bir basın toplantısı düzenledi. Yazıcı, "23 Nisan kutlamaları uluslararası boyutta ilk Bekirpaşa Belediyesi tarafından başlatılmıştı. 2005 yılında 6 ülke ile başlayan festivali Bekirpaşa Belediyesi'nin kapanması dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi olarak biz üstlenmiştik. 2009 yılında festival kapsamında 19 ülkeden 616 misafiri ağırladık. 2010'da ise şehrimizin plakası olan 41 ülkeden bini aşkın misafiri ağırlayacağız. İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle halka farklı bir 23 Nisan yaşatacağız. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 23 Nisan Çocuk Festivali benzerlerinden ayrılıyor. Çünkü ilk defa bir belediye bu kadar büyük ve önemli bir organizasyona imza atıyor" dedi.
Bu organizasyonun hem ülke, hem de öğrenci sayısı itibariyle her yıl TRT tarafından düzenlenen 23 Nisan Çocuk Şenliğini yakalamış durumda olduğuna işaret eden Yazıcı, "TRT bu yıl 42 ülkeden 850'si çocuk olmak üzere bin üzerinde misafir ağırlayacak. 23 Nisan kutlamaları için ilimize Amerika'dan Asya'ya, Avrupa'dan Afrika'ya uzanan geniş bir coğrafyadan çocuklar gelecek. Acaristan, Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Belarus, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Endonezya, Estonya, Fransa, Güney Afrika, Güney Kore, Gürcistan, Hindistan, Irak, İngiltere, İsveç, Kenya, Kırgızistan, KKTC, Kosova, Kuzey Osetya, Letonya, Macaristan, Makedonya, Malezya, Meksika, Moğolistan, Moldova, Mozambik, Özbekistan, Polonya, Romanya, Rusya, Sırbistan, Tataristan, Türkiye, Türkmenistan, Ukrayna ve Venezuela'dan konuklar ağırlayacağız. Minik misafirlerimiz, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ilimizdeki öğrencilerin evlerinde misafir kalacaklar. Böylelikle ülkeler arasındaki dostluklar pekişecek, kültürler kaynaşacak. Hangi ülke çocuklarının hangi ilçede, kimin yanında kalacağı şimdiden belli. Toplamda bin misafir, il genelindeki 28 okulda okuyan öğrencilerin evlerine yerleştirilecekler. Belediye olarak çocukların daha hızlı kaynaşmalarını ve ülkelerin yemek ve kişisel kültürlerini yakından tanımaları amacıyla bilgi notları hazırladık, ailelere ilettik. Festival, 20-25 Nisan arasında düzenlenecek. 23 Nisan Uluslar arası Çocuk Festivali, 6 günlük bir programdan oluşuyor. Kocaelili çocuklar 23 Nisan coşkusunu, bir gün değil 6 gün boyunca yaşayacak. Program, 20 Nisan Salı günü valilik ziyareti ve festival yürüyüşü ile başlayacak, 25 Nisan Pazar günü gala programlarıyla sona erecek" diye bilgi verdi.
Yazıcı, 41 ülkeden gelen öğrenciler için Miniatürk ve Dolmabahçe sarayı gezisi düzenleyeceklerini sözlerine ekledi