Kayserişekersporlu Güreşçiler Türkiye Şampiyonu Oldu

08â€"09 Nisan 2010 tarihlerinde Ankara Yaşar Doğu Spor Salonu'nda yapılan Büyükler Serbest ve Greko-Romen Güreş 2

Kayserişekersporlu Güreşçiler Türkiye Şampiyonu Oldu
08â€"09 Nisan 2010 tarihlerinde Ankara Yaşar Doğu Spor Salonu'nda yapılan Büyükler Serbest ve Greko-Romen Güreş 2.Ligine terfi müsabakalarına Kayseri Şekerspor Güreş Takımı damgasını vurdu. 08 Nisan 2010 Perşembe günü başlayan terfi müsabakaları, dün yapılan Yarı Final ve Final müsabakaları ile tamamlandı.
Serbest ve Greko-Romen Stilde ayrı, ayrı yapılan ve çekişmeli geçen müsabakalarda, Kayseri Şekerspor Güreş Takımı Türkiye birincisi olarak ilk tur elemelerinden üstün bir dereceyle ayrılmış oldu. Ferdi olarak yapılan müsabakalardan sonra sıkletlerinde ilk 10'a giren sporcuların aldığı puanlar ile Kulüpler arası puan tasnifi yapıldı.
Buna göre Kayseri Şekerspor Güreş Takımı 2. Lig'e terfi müsabakalarından 18 güçlü takım arasından sıyrılarak takım halinde Türkiye birincisi oldu. Rakiplerine karşı büyük avantaj elde eden Kayseri Şekerspor Güreş Takımı, Kulüpler arası Türkiye birincisi olarak aynı zamanda göğsümüzü kabartmış oldu.
Müsabakalarda 55 kiloda Adnan Akgün Türkiye Birinciliği, 66 kiloda Miktat Sarp Türkiye Birinciliği, 74 kiloda Gökhan Kuzgun Türkiye Birinciliği, 120 kiloda Hakan Kumru Türkiye Birinciliği, 85 kiloda Engin Sarıkaya Türkiye Beşinciliği ve 96 kiloda Özcan Işık Türkiye Beşinciliği dereceleri ile dönerken, Özcan Işık ve Engin Sarıkaya sakatlıkları nedeniyle bir sonraki müsabakalarda mindere çıkamayacaklar. Bu sporcuların yerine Mehmet Turgut ve Halil İbrahim Öztürk rakiplerine karşı mücadele edecekler.
Kulüp Başkanı Cuma Karataş, alınan bu derecelerin 2. Lig'e terfi yolunda çok büyük adımlar olduğunu belirterek, "İlk tur eleme müsabakalarında Türkiye Şampiyonluğu kazanan Güreşçilerimiz aldıkları bu kupayla uzun süredir gösterdikleri azmin ve çalışmanın meyvelerini toplamaktadırlar. Bu sporcularımız Türkiye'nin şu an en seçkin sporcularıdır. Bana göre bu takımın tüm sporcuları Türkiye'nin milli serveti hatta miraslarıdır. Bu anlamda Türkiye'ye böyle başarılı ve yıldız sporcular kazandırabildiğimiz için kulübüm ve Onursal Başkanımız Vedat Ali Özışık adına büyük onur duymaktayım. Kendilerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" şeklinde konuştu.
Takım çalıştırıcısı Mehmet Turgut ise alınan bu galibiyeti ve kupayı Kayseri'ye ve Kayseri Şekerspor'a hediye ettiklerini belirterek, "Uzun süredir yaptığımız sıkı hazırlıklar neticesinde başarılı sporcularımız ilk elemelerde Türkiye Şampiyonluğu elde ederek göğsümüzü kabartmışlardır. Umarız ikinci tur elemelerinden de başarıyla ayrılarak 2. Lig'te fırtınalar estireceğiz. Bize destek olan başta Onursal Başkanımız Vedat Ali Özışık beye ardından Kulüp Başkanımız Cuma Karataş'a sonsuz teşekkürler ediyoruz" şeklinde konuştu.
Serbest Stilde 13 Kulüpten 5'i, Greko-Romen Stilde ise 14 Kulüpten 8'i Büyükler 2.Ligine yükseldiler. İki gün süren müsabakalar ardından takım sıralamaları şöyle oluştu;
Serbest Stilde;
1.Ankara PTT Spor
2.Sivas Sosyal Hizmetler Spor
3.Kahramanmaraş Güreş İhtias Spor
4.İstanbul Kick Boks İhtisas Spor
5.Bursa M.K. Paşa Bld. Spor
6.Çorum Dodurga Spor
7.Tekirdağ Yeni Çerkezköy Spor
8.Niğde Karatlı Spor
9.İstanbul Sancaktepe Spor
10.İstanbul Esenyurt Lisesi Spor
11.Hatay Adalet Spor
12.Samsun Çarşamba Bld. Spor
13.Balıkesir Gençlik Spor Kulübü
Greko-Romen Stilde;
1.Kayseri Şeker Spor
2.Ankara Kızılcahamam Bld.Spor
3.Aksaray Akademi Spor
4.Ordu Gençlik Spor
5.İstanbul Başaklar Spor
6.Adana Ceyhan Bld.Spor
7.Siirt Hilal Spor
8.Kocaeli Gölcük Bld.Spor
9.Burdur Emniyet Spor
10.Isparta Bld.Güreş İhtisas Spor
11.Ordu SHÇEK Spor
12.Malatya Bld.Spor
13.Konya Selçuklu Bld.Spor
14.İstanbul Arnavutköy Bld.Spor
Bu sonuçlar ile Serbest Stilde İlk 5 Takım, Greko-Romen Stilde ise ilk 8 Takım 2.lige yükselmiş oldular. 2009â€"2010 Sezonu Büyük Erkekler Serbest Güreş 2.Ligi Müsabakaları 17â€"18 Nisan 2010 tarihlerinde Yozgat Bozoklar Spor Salonunda, Greko-Romen Güreş 2.Ligi Müsabakaları ise Ankara'da Yaşar Doğu Spor Salonunda yapılacak.