Barcelona Şampiyonluğa İlerliyor Ankara (a.a)

-BARCELONA ŞAMPİYONLUĞA İLERLİYOR ANKARA (A.A) - 15.04.2010 - LA LİGA'DA GEÇEN HAFTA SONU REAL MADRİD'İ DEPLASMANDA 2-0 YENEN VE LİDERLİĞİ ELE GEÇİRE

 

-BARCELONA ŞAMPİYONLUĞA İLERLİYOR

ANKARA ( A . A ) - 15 . 04 . 2010 - La Liga ' da geçen hafta sonu Real Madrid ' i deplasmanda 2-0 yenen ve liderliği ele geçiren Barcelona , dün akşam oynanan maçta Deportivo La Coruna ' yı 3 golle geçti ve Madrid ekibiyle arasındaki puan farkını , maç fazlasıyla 6 ' ya çıkarttı .

İsveçli golcüsü Zlatan İbrahimoviç ' in sakatlığında ileri uçta 19 yaşındaki Bojan Krkiç ' i oynatan Barcelona , ilk golü 15 . dakikada bu oyuncunun ayağından buldu . Krkiç , Xavi Hernandez ' in mükemmel ara pasını penaltı noktası civarında yaptığı vuruşla değerlendirdi ve perdeyi açan isim oldu .

1-0 ' ın ardından hücumu düşünmeye devam eden ve oyunun kontrolünü elinden bırakmayan Katalan ekip , ikinci yarıya da hızlı başlayan taraf oldu . Barcelona ' nın kalecisi Victor Valdez ' in 68 . dakikada rakip sahaya gönderdiği topu ileriye çıkararak savuşturan rakip takımın kalecisi Daniel Aranzubia , attığı topun Pedro ' ya gitmesiyle gafil avlandı ve Barcelonalı futbolcu , neredeyse orta sahadan vurduğu topla takımını 2-0 öne geçirdi .

Oyundaki son gol , orta saha oyuncusu Yaya Toure ' den geldi . Toure , kornerden gelen topu düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi ve maçın sonucunu belirleyen golü attı .

Barcelona , bu sonuçla puanını 83 ' e çıkarttı . En yakın takipçisi Real Madrid , Almeira ile bu akşam karşılaşacak . Günün bir diğer önemli karşılaşması , 3 . sıradaki Valencia ile Athletic Bilbao arasında oynanacak . Maç , gelecek yıl Şampiyonlar Ligi ' ne katılacak ekiplerin belirlenmesi açısından önem taşıyor .

15 . 04 . 2010 11 : 01 : 38