Kızılay Genel Başkanı Küçükali Balıkesir'de

Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali, hedeflerinin şu anda dünyada 186 ülke arasında ilk 5'te olan Türk Kızılayı'nı 2015 yılında dünya birincisi yapacaklarını bildirdi

Kızılay Genel Başkanı Küçükali Balıkesir'de
Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali, hedeflerinin şu anda dünyada 186 ülke arasında ilk 5'te olan Türk Kızılayı'nı 2015 yılında dünya birincisi yapacaklarını bildirdi. Balıkesir Üniversitesi Müzik Topluluğu öğrencileri Elazığ'daki depremzedeler için topladıkları 950 TL'lik bağışı genel başkan Tekin Küçükali'ye teslim ettiler. Küçükali, üniversite öğrencilerinin harçlıklarından ayırıp verdikleri bu anlamlı bağışlarından dolayı tüm öğrenciler adına Müzik Topluluğu grubundan bir öğrenciye Türk Kızılayı'nın bir şildini verdi.
Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eitim Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen, "Toplum Liderleri" panelinde, "Gençlik, Sivil Toplum Örgütleri ve Sosyal Yardımlaşma" konulu bir konuşma yapan Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali, gençlere hedef belirlemelerini, duygu ve düşüncelerini olumlu yönde geliştirmelerini olumsuzluklardan sıyrılmalarını öğütledi. Türk Kızılayı'nın konumlundan da bahseden Tekin Küçükali, Kızılay'ın eski fakat eskimemiş bir kuruluş olduğunu vurguladı. 142 yıldır Türkiye ve dünyadaki ihtiyaç sahiplerine yardım eden Türk Kızılayı'nın desteklerle ayakta kaldığını ifade eden Küçükali, "Kızılay hiçbir şekilde söylemlerle bir yere gidilemeyeceğini bildiğinden dolayı şu an dünyanın 60 ülkesinde varlığını sürdürüyor" dedi.
Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali, "Kızılay 142 yılık kuruluştur. Eski ama eskimiş kuruluş değildir. Biz 142 yıldır dünyadaki ve ülkemizdeki tüm ihtiyaç sahibi insanlara ihtiyacı kadarını taşıyan, ama insan onurunu zedelemeden, incitmeden, dikkat ederek sürdürmeye çalışıyoruz. Bilim adamlarımızın ortak kanaati, insanoğlu günde 60 bin ila 80 bin civarında beyninde düşünce üretiyor. Bunun da yüzde 75'i maalesef kötü. Eğer bizler bu beynimizde ürettiğimizi kötü düşünceleri en az 10 defa tekrarlamaya kalksak beyin bunu doğru gibi algılamaya başlıyor ve bizi maalesef kötü yönlendiriyor. Kızılay hiçbir şekilde söylemlerle bir yere gidilemeyeceğini bildiğinden dolayı şu anda dünyanın 60 ülkesinde varlığını sürdürüyor. Dünyanın 60 ülkesine biz yardım götürüyoruz. Bundan dolayı çok mutlu değiliz, keşke dünyada yokluk olmasa, yoksulluk olmasa ve biz yardım taşımasak. Ama maalesef bu döngü hiçbir şekilde mümkün olmuyor. Şube başkanlarıma ben şunu söylüyorum, öyle yoksullar var ki yoksulluğunu, kendi yoksulluğunu gizler. O yoksulu ve kendi yoksulluğunu kendini ne kadar gizlerse gizlesin onu sen bulmalı ve sırtındaki parkeyi, ayağındaki pabucu onunla bölüşmelisin. Küçük ellerin soğuğunu kendi kalbinizde duyamıyorsanız o insana yardım taşıyamazsınız. Engeller bizi yıldırmamalı, engelleri iyi karşılamamız gerekir. Özgüven şöyle birşey, bir ayağımızı atarken öteki ayağımızla ona destek veriyoruz. Bunlardan çıkarılabilecek çok önemli dersler var. Biz Kızılay olarak kendi içimizi organize edemezken bir baktık ki ikibuçuk yıl sonra artık dünya ile boy ölçüşebilecek bir konuma geldik. 2008 yılında yapılan ölçümlemelerde 186 ülkenin Kızılay Kızılhaç Federasyonunun yaptığı ölçümlemede biz dünyada ilk 5'in içine girdik. Şimdi bir hedef koyduk kendimize, 2015 yılında Türk Kızılayı dünya birincisi olacak Bu bizim için zor değil, bir takım oyunudur. Biz şubelerimizle, gönüllülerimizle, sizin gibi pırıl pırıl arkadaşlarımızın destekleriyle 2015'i dünya birincisi olarak yakalayabiliriz. Hiç uzak değil bize" diye konuştu.
"KAMYON YAZILARINDA BAŞARI ÖYKÜLERİ YATIYOR"
Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali, paneldeki konuşmasını, "kamyon yazılarıyla" renklendirdi. Salondaki dinleyenleri gülümseten Küçükali, kamyon ve dolmuşların arkasındaki yazıların her birinin başlı başına bir başarı öyküsünü anlattığını söyledi. Kamyon yazılarından örnekler de veren Tekin Küçükali, "Düşenin dostu olmaz", "Zalim dünya aslanı kediye boğdurdu", "Hayat sen ne çabuk harcadın beni", "Yaşamak buysa eğer bırak üstü kalsın" gibi kendine has argo yazılarda olumsuzlar kadar olumlu yazıların hayata daha pozitif baktığını kaydetti. Olumlu kamyon yazılarını da örneklendiren Küçükali, "Gönlünde yer yoksa fark etmez güzelim ben ayakta da giderim", "Hasretinden ne lastikler eskittim", "Açık eğitim öğrenme vur hançeri sineme" şeklindeki yazılardan birer başarı öyküsü çıkarılabileceğini söyledi. Tavuktan bile başarı öyküsü çıkabileceğini kaydeden Tekin Küçükali, "İyi bakarsak tavuktan bile bir başarı öyküsü çıkar. Yumurtlayınca bağırır, başarıyla getirdiğini anlatıp pazarlar yumurtasını. Yumurta yaptım git al der. Tavuğun o başarısından biz istifade etmeliyiz. Hayata ortalama bir mantıkla bakmamalıyız. Bunu kesinlikle reddediyorum. Ben 65 yaşındayım en uygun iş torunlarımı sevmek, ama değil, buna rağmen ısrar ediyorum. Ortalama bir mantıkla çalışmayı hiç sevmiyorum. Şartlarımızı zorlarsak dünyada birçok başarıya imza atabiliriz. Asıl olan gönülde birlik ve beraberliktir" dedi.
"COĞRAFYANIN EN BÜYÜĞÜ TÜRKİYE"
Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali, Gazze'ye yaptıkları yardım ziyaretinde tanıştığı Filistinli bir eyalet valisinin kendisine anlattığı bir hikayeyi ve bununla bağdaştırdığı Türkiye ile ilgili sözünü paneli izleyenlerle paylaştı. Tekin Küçükali'nin eyalet valisinden aktardığına göre, Filistin'de bir çoban dağda hayvanlarını otlatırken yeni doğmuş bir aslanı sürüsündeki kuzularla beraber büyütüyor. Aslan büyüyüp kanıksıyor ortamı. Arada canavarlar saldırınca aslan da koyunlarla kaçıyor. Koyun aslanı uyarıyor, sen aslansın şöyle bir arkanı dönsen hepsi korkup kaçacaklar ama bizimle kaçıyorsun, yapma diyor. As ise olur mu canım biz kardeşiz diyor, ikna edemiyor. Bir gün su içiyorlar, yansıda koyun ve aslan görünüyor. Koyun aslana suda kendini gösteriyor. Bak sen busun işte bak bakalım neyimiz benziyor, senin kocaman yelelerin, büyük pençelerin var, bir de bana bak. Aslan o zaman kendini fark ediyor. Tekin Küçükali, "Hikayeyi anlatan eyalet valisi bana dedi ki, sayın başkan Allah aşkına siz Türklere bu coğrafyada birinin ayna mı göstermesi lazım ki bu coğrafyanın en büyüğü sizsiniz diye? Biz millet olarak özgüvenimizi yakaladığımız zaman samimi söylüyorum bu coğrafyanın büyüğü biziz. Cenab-ı Allah'ın bize verdiği özel kabiliyetler var" dedi.
ROCK KONSERİNİN GELİRİNİ ELAZIĞ'DAKİ DEPREMZEDELER İÇİN KIZILAY'A BAĞIŞLADILAR
Balıkesir Üniversitesi Müzik Topluluğu öğrencileri tarafından organize edilen rock konserinden el edilen 950 TL para, Elazığ'daki depremzedelere ulaştırılmak üzere Türk Kızılayı'na bağışlandı. Panelin sonunda düzenlenen törende müzik topluluğu grubu adına konuşan Taşkın Fırat Serin, üniversite yönetimiyle müzik topluluğu danışmanı hocalarına ve Spor Kültür ve Sağlık daire başkanlığına destekleri için teşekkür etti. Yardım çekiyle ilgili belgeyi genel başkan Tekin Küçükali'ye veren Taşkın Fırat Serin'e Küçükali de Kızılay'ın bir şildini verdi. Bu anlamlı bağışın üniversiteli gençlerden gelmesinin daha özel bir anlam taşıdığını belirten Tekin Küçükali, "Yardımın miktarı önemli ama yardımla ilgili düşünce daha çok önemli. Bu yaşta, bu güzel okulun çatısı altında çok güzel sosyal etkinlikler varken depremde çaresiz kalmış, aç ve açıkta kalmış insanları düşünen bu genç beyinleri yürekten kutluyorum. Bu insanlara camiam adına saygı sunuyorum. Rakamı hiç önemli değil, isterse 5 TL olsun. Bu göle atılan bir taş, dalgası gittikçe büyüyen bir taş" diyerek teşekkür etti. Kendisine panele katılımından dolayı bir plaket verilen Tekin Küçükali üniversite öğrencileriyle hatıra fotoğrafı çekildi.