İgm Başkanı Yıldız, Okulların Sorunlarını Dinliyor

Her gün bir okula giderek ihtiyaçları yerinde tespit eden İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Dursun Ali Yıldız, bu kapsamda Murat Germen İlköğretim Okulunu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

İgm Başkanı Yıldız, Okulların Sorunlarını Dinliyor
Murat Germen İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Çakmak, Okul Aile Birliği Başkanı Ayla Atliya ve yönetim kurulu üyeleri okulda düzenledikleri kahvaltıya katılan İGM Başkanı Dursun Ali Yıldız'ı okulun ihtiyaçlarının giderilmesi için destek sözü verdi.
Okulun ihtiyaçları konusunda Başkan Yıldız'a bilgiler veren Okul Müdürü Mustafa Çakmak, daha önce İl Genel Meclisi'nin ne yerini ne de ne görev yaptığını bilmediklerini kaydetti. Çakmak, okulun bin 400 öğrencisinin iyi şartlarda eğitim görebilmeleri için Milli eğitim Müdürlüğü ve Okul Aile Birliğinin okulun ihtiyaçlarını büyük oranda yerine getirdiklerini fakat bazı ihtiyaçların karşılayamadıklarını söyledi. Okulun çatısının aktarılması, okul bahçesine taş döşenmesi ve çocuk oyun parkının yapılması için Başkan Dursun Ali Yıldız'dan destek beklediklerini kaydeden Okul Aile Birliği Başkanı Ayla Atliya, bu ihtiyaçlardan en önemlisinin ise çocukların güvenliği açısından özellikle güvenlik kamerasının önemli olduğunu vurguladı.
Okulun ihtiyaçlarının karşılanması için bütçeyi inceleyerek karar vereceklerini belirten İGM Başkanı Dursun Ali Yıldız, "İl Genel Meclisi tüm vatandaşlarımızın sorununa çözüm olmaya çalışmaktadır. Bu İl Genel Meclisi'nin asıl görevidir zaten. Bizim görevimiz vatandaşlarımıza en iyi şartları sunmak onlara yeni yaşam alanları oluşturmaktır. Bunu yaparken yöre, insan farkı gözetmeksizin yerine getirmekte, köy köy, mahalle mahalle, okul okul dolaşmaktayız. Murat Germen Okulu Manisa'mızın köklü okullarından biridir. Hangi okul olursa olsun hiç önemli değil, biz hizmet için varız. Vatandaşlarımız da hizmetin en iyisine layıklar. Özellikle öğrencilerimizin okullarında iyi şartlarda eğitim almaları hepimizin başarısı olacaktır. Çocuklarımızın topluma sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri için bizler de üzerimize düşen ne görev varsa yerine getirmeye hazırız" diye konuştu.
Dünyanın artık globalleştiğini vurgulayan Başkan Yıldız, globalleşen dünya ile yarışabilmenin en önemli yolunun güçlü silahlara sahip olmak degil, okumuş neferlere sahip olmaktan geçtiğini kaydetti. Yıldız, "Bizim en güçlü silahımız kalemlerimiz olmalıdır. Bu kalemleri tutan çocuklarımıza en iyi ortamı yaratmak için elimizden gelen gayreti sarfetmemiz lazım. Bizim asli görevlerimizin başında bu ortamları yaratmak geliyor. Daha önce Savunma Bakanlığı'na en büyük bütçe ayrılırken, şimdi ise en büyük bütçe eğitime ayrılıyor. Bu da en güçlü silahın kalem, en güçlü askerin ise okumuş insan olduğunun açık bir göstergesidir." dedi.