Bingöl'de Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen etkinliklerin ilk ayağı olan kutlamalar Ulu Camii'de Dağıtılan Kutlu Doğum Pilavına yoğun ilgi ile devam etti.

Bingöl'de müftülük tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla 2 bin kişiye pilav dağıtıldı. Ulu Camii'de dağıtılan Kutlu Doğum pilavına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Hafta dolayısıyla bir de Kutlu Doğum kermesi yapıldı.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında İl Müftülüğü öğle namazına müteakiben bin kişiye pilav ve ayran dağıtımı yapıldı.

İl Müftüsü Hasan Çağlar, "Bizleri yalnız bırakmayan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Önemli olan kutlu doğum pilavında veya kandillerde bir araya gelmek değildir. Önemli olan peygamberimizi daha iyi anlamaktır." dedi.

İl Müftülüğü tarafından Hacılar Camii altında düzenlenen Kutlu Doğum kermesi de büyük ilgi gördü. 22 Nisan'a kadar açık kalacak kermesten elde edilecek gelir, İl Müftülüğü ve Kur'an Kursları yararına kullanılacak

Kermes açılışında bir konuşma yapan İl Müftüsü Çağlar, Kur'an kursları yararına düzenlenen kermeste emeği geçenlere ve vatandaşlara teşekkür etti. Kurdeleyi keserek açılışı yapan Vali Yardımcısı Ahmet Odabaş, ve İl Müftüsü Çağlar; süs eşyaları, çeyizlik el işleri, giyim ve ev yemeklerinin sergilendiği vitrinleri gezdi.