Akıncılar'da Kalorifer Ateşçiliği Kursunu Tamamlayan Kursiyerlere Belgeleri Verildi

Sivas'ın Akıncılar İlçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen 'Katı ve Sıvı Yakıtlı Kalorifer Ateşçiliği Kursu'na tamamlayan 26 kursiyere belgeleri düzenlenen törenle verildi.

Akıncılar'da Kalorifer Ateşçiliği Kursunu Tamamlayan Kursiyerlere Belgeleri Verildi
Akıncılar Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen ve öğreticiliğini EÜAŞ Makine Mühendisi Gökhan Çakmak'ın yaptığı ''Katı ve Sıvı Yakıtlı Kalorifer Ateşçiliği Kursunu tamamlayan toplam 26 kursiyere belgeleri Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle dağıtıldı.
Akıncılar'da başta kamu binaları olmak üzere birçok binanın kalorifer kazanlarının ehliyetsiz kişilerce yakıldığını, gerek can ve mal kaybının önüne geçmek, gerekse çevre kirliliği ve israfın önlenmesi amacıyla tedbir ağırlıklı kalorifer ateşçilerinin eğitilmesinin gereği doğduğu, diğer yandan çevredeki işsiz ve meslek sahibi olmayan kişilerin tespit edilerek kalifiye eleman ve nitelikli iş gücü yetiştirilmesi amacıyla kursun düzenlendiği bildirildi.
Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen sertifika töreninde 26 kursiyere sertifikaları Kaymakam Oğuzhan Bulut tarafından verildi.
Kursiyerler arasında olan iki bayan kursiyer Arife Uskut (42) ve Emine Sevinç (48) belgelerini alırken oldukça heyecanlı oldukları gözlendi. Bir kamu kurumunda temizlik şirketi elemanı olarak çalışan Arife Uskut ile kendi evinin kaloriferini yakan Emine Sevinç bir meslek sahibi oldukları için heyecanlı olduklarını, kursu düzenleyen Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Aslan Uslu'ya ve kurs öğretmeni Makine Mühendisi Gökhan Çakmak'a çok teşekkür ettiklerini belirttiler.