Önce Doğalgaz Hattı Döşenecek Sonra Yol Yapılacak

Kahta Belediyesi tarafından asfaltı sökülerek kilitli parke taş döşeme işlemi yapacağı caddelere ilk olarak doğalgaz boru hattı döşenecek.

Doğalgaz boru hattının döşenmesinin ardından yol yapım çalışmalarına başlanması için kurbanlar kesilerek tören düzenlendi. Cadde ve sokakların doğalgaz boru hattı döşenirken yeniden bozulmaması için iki iş birlikte yapılacak.
Kahta Kaymakamı Coşkun Açık, Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, Akmercangaz Doğalgaz Şirketi Genel Müdürü Oğuzhan Soysal, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Erkan, İlçe Müftüsü Burhan Barut ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende alt yapı çalışmaları için çalışmalar başlatıldı.
Mustafa Kemal Caddesi'nde başlatılan çalışmalar kapsamında buranın asfaltı tamamen sökülerek yerine kilitli parke taşı döşenecek. Kaldırımların daraltılarak, yolun genişletileceği söyleyen yetkililer, yola yeni bir görünüm vermek için çevre düzenlemesi yapılacağını ifade ettiler. Doğalgaz dağıtım firması tarafından boru hattı döşendikten sonra üst yapı çalışmaları yapılacak.
Kahta Kaymakamı Coşkun Açık, çalışmalar neticesinde Kahta'ya yakışır bir görünümün ortaya çıkacağını söyleyerek, yol yapılırken buranın alt yapısının da beraberinde yapılacak olmasının özlemini çektikleri bir çalışma sistemi olduğunu dile getirdi.
Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, önemli bir çalışma başlattıklarını söyleyerek, iki çalışmayı bir arada yapmanın avantajlarından bahsetti.