Çalı Yolunda Ulaşım Çile Olmaktan Çıkıyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Çalı yolunda devam eden yol genişletme çalışmalarını yerinde inceledi

Çalı Yolunda Ulaşım Çile Olmaktan Çıkıyor
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Çalı yolunda devam eden yol genişletme çalışmalarını yerinde inceledi. Daha önce köy yolu statüsünde olan yolların bölgedeki sanayi yükünü kaldıramadığını belirten Başkan Altepe, çalışmalar tamamlandığını bu bölgedeki ulaşımın çile olmaktan çıkacağını söyledi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından Beşevler- Yaylacık arasındaki 4 kilometrelik kısımda gidiş- geliş olmak üzere yolun her iki tarafında başlatılan mülkiyet sınırlarına kadar genişletme çalışmaları sürüyor. Yol genişletme çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Altepe, Fen İşleri Daire Başkanı Fehmi Ökten'den bilgiler aldı.
Başkan Altepe, Çalı, Kayapa, Hasanağa ve Akçalar'daki sanayi bölgelerinde yüzlerce fabrika bulunduğunu, köy yolu statüsündeki bu yolun ise artan sanayi yükünü kaldıramadığını söyledi. Mevcut 6 metre genişliğindeki yolun her iki yönlü olarak genişleterek bölgede ulaşımın nefes almasını amaçladıklarını dile getiren Başkan Altepe, "İstiyoruz ki bu dönem Bursa, her köşesine rahatlıkla ulaşılabilen bir yer olsun. Halkımız evi ile işi arasındaki ulaşımı sorunsuz ve rahat bir şekilde gerçekleştirsin. Özellikle yolun dar oluşu nedeniyle bu bölgede de sıkıntılar yaşanıyordu. Zamanında köy yolu olan bu yollar, artan talebi karşılamakta zorlanıyordu. Şimdi planlardaki mülkiyet sınırlarına kadar yolu olabildiğince genişletiyoruz. Bu sayede bölgede ulaşım şile olmaktan çıkacak" diye konuştu.

BÖLGENİN DEĞERİ ARTACAK

Büyükşehir Belediyesi olarak ulaşım yatırımlarına büyük önem verdiklerini hatırlatan Başkan Altepe, kent merkezinde raylı sistem ve tramvay projeleriyle ulaşım sorununu çözmeye çalışırken, diğer bölgelerde ise yol genişletme ve yeni arter açma çalışmalarının devam ettiğine değindi. Yaptıkları tüm çalışmaların bulundukları bölgeye değer kattığını ifade eden Başkan Altepe, "Çalı'da devam eden çalışmalarımız da bu bölgenin değerini artıracak. Hem bu bölgede işi olan vatandaşlarımız rahatlıkla bölgeye ulaşabilecek, hem de bölgedeki arazilerin değeri artacak. Bu nedenle devam eden çalışmalarımızda bölge sanayicimizden ve vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz" dedi.