Sosyal Demokratlar Foça'da Murat Karayalçın İle Buluştu

50

Sosyal Demokratlar Foça'da Murat Karayalçın İle Buluştu
50. hükümette Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı yapan, 89â€"94 yılları arasında da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Murat Karayalçın'ın konuşmacı olarak katıldığı "Sosyal Demokrat Belediyecilik Anlayışı" konulu söyleşi kalabalık bir dinleyici topluluğu önünde gerçekleştirildi.
Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen söyleşiye; CHP İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun, CHP Foça İlçe Başkanı Şener Erol, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Karaburun Belediye Başkanı Serdar Yasa, İl Genel ve Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Panelde konuşan Murat Karayalçın; "Sosyal Demokrat Belediyecilik, Sosyal Demokrasi anlayışının yerelleştirilmiş şekli olmalıdır. 89â€"94 yılları arasında Ankara'yı yönettim. İşin bilimsel yönünü bilmem, ama pratik yönünü bildiğimi düşünüyorum. Bu dönemde halkımızın yararına olacak birçok sosyal ve ekonomik projeye imza attık. Ankara'da ilk raylı sistemi, metroyu biz kurduk. Türkiye'nin yeni yerleşme projesi ve kentsel dönüşüm projesi de bizimdir" dedi.
Dinleyicilerden gelen soruların yanıtlanmasının ardından sahneye gelen Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; "Sayın Murat Karayalçın'ın Foça'da olması bizleri çok memnun etti. Bilgilerinden ve tecrübelerinden faydalanacağız" şeklinde konuştu.