Sakıp Sabancı ölümyıldönümünde kabri başında anıldı

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Merhum Sakıp Sabancı ölümünün altıncı yıldönümünde kabri başında yapılan törenle anıldı.

Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki törende merhum Sakıp Sabancı'nın eşi Türkan Sabancı, kızları Dilek ve Sevil Sabancı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Holding CEO'su Ahmet Dördüncü, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Sabancı Holding Perakende Grubu Başkanı Haluk Dinçer ile Erdoğan Demirören, Nezih Erdem, Hüseyin Bayraktar, Cemalettin Sarar gibi iş dünyasının önde gelen isimleri ile Sabancı Holding üst düzey yöneticileri hazır bulundu.

Sabancı Holding CEO'su Ahmet Dördüncü törende yaptığı konuşmasında, "Rahmetli Sakıp Bey, Sabancı Topluluğu'na 38 yıl liderlik ederek, O'nu Türk ekonomisinin önemli bir yapıtaşı haline getirmesinin yanı sıra Türk halkının kültür, sanat ve sosyal hayatının gelişimi için de hayatı boyunca çabaladı. Onu kaybettiğimizden bu yana geçen altı yılda Sakıp Bey için çok söz söylendi, çok yazı yazıldı. Gerek iş adamı kimliği, gerekse de sosyal yönleri hatırlandı. Ama sanki onu en iyi anlatan yine kendi sözleri:
"Kızarım biri bana sadece zengin derse; ben sosyal kişiliğimle ve gönül zenginliğimle mutluyum". Sakıp Bey'in için sahip olduklarını paylaşmak büyük mutluluk kaynağıydı. O nedenledir ki ülkesine, insanına sevgisi, akçakgönüllüğü, vizyonerliği ve enerjisi ile iş hayatındaki başarıları hala hatırlanırken, Türk halkının gönlünde de hala doldurulamayan bir yeri var," dedi.

Dördüncü sözlerini şöyle sürdürdü, "Onsuz geçen altı yılda ne mutludur ki, onun vizyonunu Sabancı Topluluğu olarak geleceğe taşımak için var gücümüzle çalıştık. Ekonomik dünyada şirketlerimiz hedeflerimiz doğrultusunda ilerliyor. Sosyal ve kültürel hayatın çeşitli alanlarında, vakfımızla, üniversitemizle, müzemizle, insanımızın hayatında kalıcı farklar yaratacak projeleri hayata geçiriyoruz. Bütün bu gayretlerin ardında yine Sakıp Bey'in son derece önem verdiği insan kaynağı yani Sabancı çalışanları var.

Onun bize miras bıraktığı değerleri ve vizyonu Sabancı Topluluğu çalışanları geleceğe taşımaya devam edecek. Sakıp Bey "Başarı Şimdi Aslanın Ağzında" kitabını "Sadece kendiniz için değil çevreniz için, ülkeniz için başarılı olmaya, başarı sağlamaya mecbursunuz" sözleriyle bitirmişti. Biz de Sabancı Topluluğu olarak bu sorumlulukla çalışıyoruz, üretiyoruz".