Kayapınar Belediyesi Ali Erel Destek Evi Törenle Açıldı

Diyarbakır Merkez Kayapınar Belediyesi'nin Ali Erel Eğitim Destek ve Kültürevi'nin açılışı yüzlerce kişinin katıldığı bir törenle gerçekleştirildi

Diyarbakır Merkez Kayapınar Belediyesi'nin Ali Erel Eğitim Destek ve Kültürevi'nin açılışı yüzlerce kişinin katıldığı bir törenle gerçekleştirildi. Açılışta bir konuşma yapan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, açılan katılan çocuklara seslenerek, "Belediye başkanımız tutuklu olmasına rağmen bu hizmetlerin yürütülmesi bizlere mutluluk vermektedir" dedi.
Kayapınar Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Ali Erel Eğitim Destek ve Kültürevi düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. Açılış törenine BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, BDP İl Başkanı Cafer Kan, Kayapınar Belediye Başkan Vekili Mahmut Dağ, BDP yöneticileri Meral Danış Beştaş, Ahmet Yıldırım, Mehdi Perinçek, kendilerini ''Barış Grubu'' olarak tanıtan grubun üyesi Elif Uludağ, Kayapınar İlçe Başkanı Zübeyde Zümrüt, Gaziler, Huzurevleri, Diclekent Halkevi yöneticileri, Ali Erel'in oğlu Behçet Erel,
Sur Belediye Başkan Vekili Bedri Turan, Kürt Yazarlar Derneği Başkanı İrfan Babaoğlu, Diyarbakır Kürt Enstitüsü Başkanı Aydın Alökmen, Genel-İş Şube Başkanı M. Salih Doğrul, sendika, oda ve sivil toplum örgütü temsilcileri, İl Genel Meclis üyeleri ve Belediye Meclis üyeleri ile yüzlerce vatandaş katıldı.
Açılış töreninde Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde bulunan Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin'in mesajı okunarak başlandı. Karatekin gönderdiği mesajda, ekolojik, demokratik bir yerel yönetim anlayışının yaşama geçmesi için yürüttükleri çalışma nedeniyle tutuklu olduğunu belirtti. Karatekin mesajında çalışma arkadaşı Ali Erel'e de değinerek, "Ali Erel 29 Mart yerel seçimlerinde Kayapınar ilçemizden Belediye Meclis üyesi olmuştur. Ali Erel Belediye Meclis üyesi olmadan önce de halkı için, barış
için, özgürlük ve demokrasi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamış bir arkadaşımızdı. Onun anısının gençlerimizin ve çocuklarımıza hizmet veren bir destekevine verilmesi bizlere onur vermiştir" açıklamasında bulundu.
Kayapınar Belediye Başkan Vekili Mahmut Dağ da yaptığı konuşmada, Ali Erel'in halkı için fedakarlıktan kaçınmadığını belirterek, Ali Arel yaşamı boyunca barış ve demokrasi mücadelesinde yeralmıştır. Fedakarlığı, çalışkanlığı ve gösterdiği özveriyle bilinen arkadaşımızı bir kez daha burada anmak istiyorum" ifadelerini kullandı.
Dağ'dan sonra Ali Erel'in oğlu Behçet Erel bir konuşma yaptı. Behçet Erel babasının ölümünün üzerinden 8 ay geçmesine rağmen acılarının hala geçmediğini belirterek, "O yanımızda olmasa da manen bize güç vermektedir. Babamızın unutulmaması acımızı hafifletmektedir. O kendini ideallerine adadığı için dünyanın tüm güzelliklerini kendisini adadığı davasında görmüştü. Yaptıklarıyla çevresine ışık saçmıştı. Bu eğitim ve destekevleri de ışık yayacaktır" diye konuştu.
Açılış da bir konuşma yapan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ali Erel'in halkı için yaşadığını belirterek, "Elbetteki her ölüm büyük bir kayıptır. Kaybettiğimiz her arkadaşımız bizim için büyük bir kayıptır. Ali Erel'in isminin burada yaşatılması da bizim sevincimizdir. Onun adının bir eğitim destekevine verilmesi bir halkın kendisi için emek verenlere verdiği bir destektir" dedi.
Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin'in tutuklu olmasına rağmen belediye hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesine değinen Demirtaş, "Başkanımız tutuklu olmasına rağmen bu hizmetler yürüyorsa ne mutlu bizlere. Bu eğitim ve destekevlerine gelen çocukların ana dili Kürtçe'dir. Bu öğrencilerin kendi dillerinde de eğitim görmesi gerekir. Kayapınar Belediyesi meşru olan bu hakkın kullanımını burada yaşama geçireceğine de inanıyoruz" şeklinde konuştu.
Daha sonra kurdele kesilerek Ali Erel Eğitim ve Destekevi'nin açılışı gerçekleştirildi.