Cumhurbaşkanı Gül'ün Adı Lahor'un En Modern Karayoluna Verildi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adı Pakistan'ın Lahor şehrinin en modern karayoluna verildi.

Cumhurbaşkanı Gül, Pakistan ziyaretinin ikinci ayağını oluşturan Pencap eyaletinin başkenti Lahor'daki temaslarını sürdürüyor. Lahor Kalesi'ndeki akşam yemeğinin ardından ismini taşıyan ve Pakistan'ın en modern yolu olarak gösterilen çevre yolunun açılışını yaptı. Pakistan Başbakanı Yusuf Gilani ve Pencap eyaleti Başbakanı Şehbaz Şerif'in katıldığı açılış töreninde, Pak-Türk Koleji'nde eğitim gören Türk ve Pakistanlı öğrenciler tarafından Pakistan'ın ünlü şairi Muhammet İkbal'ın şiiri seslendirildi.
Öğrenciler, yeni torun sahibi olan Cumhurbaşkanı Gül'ü de hazırladıkları pankartla kutladılar. Öğrenciler tarafından "Torununuz Zeynep'e sağlıklı ömürler dileriz" pankartı açtılar.

Cumhurbaşkanı Gül, yanında bulan Pakistan Başbakanı Gilani ve Pencap eyaleti Başbakanı Şehbaz Şerif'e pankartı göstererek, torunu olduğu söyledi. Bunun üzerine Gül'ü Gilani ve Şerif tebrik etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık tarafından getirilen bir bebeği de sevdi. Gül, okulun öğretmen eşleriyle de kısa süre sohbet etti. Gül ve beraberinde heyet yolun açılışı dolayısıyla gerçekleştirilen havai fişek gösterisini de izlediler.
Açılış törenine Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ da hazır bulundular.