Rehber Öğretmenler Öğrencilerin Sorunları Dinledi

Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, rehber öğretmenleri SBS öncesinde rehber öğretmeni olmayan okullara yönlendirerek, öğrencilerin sorunlarını dinledi.

Rehber Öğretmenler Öğrencilerin Sorunları Dinledi
Korkuteli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Uğurlu, bir ülkenin geleceği olan öğrencilerin eğitimi ve ihtiyaçlarının belirlenmesinin sağlıklı okul-aile işbirliği ile sağlanabildiğini belirtti. Uğurlu, "Önümüzde SBS sınavı var. İlçedeki 8 rehber öğretmen, rehber öğretmeni olmayan okulları ziyaret ederek, öğrencilerin sorunlarına çözüm buluyorlar. Rehber öğretmenlerin ailelerle yaptığı görüşmelerde, sorunların öğrencilerin okul içi ve okul dışı faaliyetlerden çok notları üzerinde yoğunlaştığı görülmüştür" dedi.
"Bu görüşmeler esnasında üç olgu daha ortaya çıkmıştır" diyen Uğurlu, şunları söyledi:
"Birincisi, eğitim sistemlerinde değişiklik yapılmasına karşın veli görüşmelerinin yapısı veya içeriğinde değişiklik. İkincisi ise, velinin eğitim düzeyi yükseldikçe okul ile olan ilişkisi. Üçüncü olgu ise, öğrencinin yönlendirilmesinde önemli rolü olan rehber öğretmenlerin bu görüşmelere katılarak, öğrencilerin SBS öncesinde sorunlarını dinleyerek çözüm bulmak olmuştur."