Kayseri Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Fatma Oytun:

Kayseri Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Fatma Oytun, 'Engelli kadınlara ayrımcılık yapılıyor' dedi.

Kayseri Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Fatma Oytun:
Kayseri Küçük Millet Meclisi toplantısında söz alan ve engellilere yönelik uygulamaları tartışmaya açan Başkan Fatma Oytun, "Ben engellilerin ve engelli haklarının konuşulduğu toplantılarda yer almaktan mutluluk duyuyorum. Kayseri'de yaşayan tüm engelliler adına sorunlarımın tartışılacağı bir sempozyum yapmayı öneriyorum. Tüm engelli kadınlara ayrımcılık yapılmaktadır. Engellilere yönelik olan tüm anayasada yer alan hükümlere ve mevzuatlara karşın engelli kadınların mağduriyeti sürmektedir. Engelli kadınların ihtiyaçların dolayısıyla hiçbir sosyal aktivite yada zaman geçirebilecekleri bir oluşum tüm diğer şehirlerde bulunuyor olmasına rağmen, Kayseri'de bulunmamaktadır" diye konuştu.
Oytun, engellilerin kızların okula gönderilmemesine yönelik olarak, "Sadece engelli erkeklerin okula gönderiliyor olması üzücü. Erkeklerin gönderilmesi gerektiği gibi bayanların da okula gönderilmesi sağlanması gerekir. Engelli kadınların hayatını kolaylaştırmaya yönelik bir program gerçekleşmiyor. Engelli kız çocuklarının ikinci plana atılması olmaması gereken bir olay" ifadelerinde bulundu.
Dernek Başkanı Fatma Oytun, "Görme engelli vatandaşlarımız için kabartmalı yazılmış materyaller bulundurulmalı. Bu vatandaşlarımız hastaneye gittiklerinde ne yapacaklarını bilemiyorlar. Hastaneye gidildiğinde onlara ne yapacaklarını ve tarafa yöneleceklerini gösteren materyaller, sesli cihazlar önemli" diyerek sözlerine son verdi.