Kozan, 'Gönlümün Başkenti Kozan' Adlı Kitapla Tanıtılıyor

Kozan Belediyesi'nin sosyal ve kültürel etkinlikleri kapsamında öğrencilerin, yaşadığı kenti daha yakından tanımaları ve tanıtmaları, çevreye duyarlı bireylerin yetişmesine katkıda bulunmaları amacıyla hazırlanan 'Gönlümün Başkenti Kozan' adlı kitap, öğrencilere dağıtılıyor

Kozan, 'Gönlümün Başkenti Kozan' Adlı Kitapla Tanıtılıyor
Kozan Belediyesi'nin sosyal ve kültürel etkinlikleri kapsamında öğrencilerin, yaşadığı kenti daha yakından tanımaları ve tanıtmaları, çevreye duyarlı bireylerin yetişmesine katkıda bulunmaları amacıyla hazırlanan "Gönlümün Başkenti Kozan" adlı kitap, öğrencilere dağıtılıyor.
Kozan'ın kardeş ilçesi Beypazarı'ndan gelen iki öğrencinin Kozan ziyareti ve Belediye Başkanı Kazım Özgan'ın öğrencilere rehberliğini konu alan kitaptaki kahramanlar, çizgi karakterlerden oluşuyor.
Kitapların dağıtımına İsmet İnönü İlköğretim Okulu'ndan başlayan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Özel Kozan Koleji, Atatürk İlköğretim Okulu ile devam ederken buradaki dağıtım programına Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kasım Taşkın ve şube müdürleri de katıldı.
20 bin adet olarak hazırlanan kitabı ilçedeki tüm ilköğretim okullarına dağıtmaya hedeflediklerini belirten Özgan, amaçlarının Kozan'ı tanıtmak olduğunu söyledi.
Dünyanın en güzel ülkesinde ve bu ülkenin de en güzel coğrafyasında yaşadıklarını ifade eden Özgan, "Kozanımız dört mevsimin dolu dolu yaşandığı, medeniyetler şehri muhteşem bir kent. Zengin tarihinin yanında doğal güzellikleriyle de ziyaretçilerini kendine aşık etmektedir. Kozan aynı zamanda binlerce yıllık tarihiyle de çok sayıda esere ev sahipliği yapan bir turizm cennetidir. Çocuklarımızın çevreye duyarlı birer birey olması yönünde mesajlar içeren bu çalışma, şehrimizin fotoğraflarıyla desteklenmiş olup, Kozan'ı daha yakından tanıma ve gezme fırsatı sunuyor" dedi.
Başkan Özgan çocuklara da verdiği mesajda; "Sevgili çocuklar. Bu eserleri sizlere hediye ederken okumaya olan ilginin artmasına katkı sağlayacağımızı düşünüyoruz. Okuduğumuz her eser zihnimizde yeni düşüce ufukları açacak, fikir üretir hale gelmemizi ve fikirlerimizle kendimize ve çevremize faydalı insan olmamıza katkı sağlayacaktır. Sevgili çocuklar! Siz bizim geleceğimizsiniz. Sizleri seviyoruz, en iyi şekilde yetişmeniz, 'kendini bilen' 'adam gibi adam' olarak kültür ve medeniyetimizin var olan temelleri üzerine yepyeni eserler koyarak geleceğimizi kuracağınıza kesinlikle inanıyoruz. Bu kitapları iyi saklayınız ve dışarıdan gelen misafirlerinize okutunuz. Böylece Kozan'ımızı en iyi şekilde tanıtmış oluruz" ifadelerine yer verdi.
Kaymakam İzzettin Sevgili de, bu tür çalışmaların ilçenin tanıtımında çok önemli olduğuna değinerek, "İlçemizi önce kendimiz tanımalıyız ki sonra dışarıdan gelen konuklara tanıtalım. Buna göre hazırlanan bu güzel çalışmanın Kozan'ın tanıtımına çok büyük katkı sağlayacaktır" diye konuştu.