Kırıkkale'de Kadınlar Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Kırıkkale'de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kırıkkale'de Kadınlar Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı
Kadınlar Günü nedeniyle Kırıkkale Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Tahir Aktaş Toplum Merkezi'nde bir program düzenlendi. Programda bir konuşma yapan Vali Hakan Yusuf Güner, Türkiye'nin aile kavramı gelişmiş olan sayılı ülkelerden birisi olduğunu söyledi. Ailede herkese karşı sevgi ve saygının Türk milletinin en güzel değerlerinden biri olduğuna dikkat çeken Vali Güner, Türk toplumunda aile ve kadının çok önemli bir olgu olduğuna işaret ederek, anne ve kadınların kutsal olduğunun altını çizdi.
Vali Güner, "Cennet annelerin ayaklarının altındadır sözünü iyi anlayarak kadınlarımıza saygı ve sevgi göstermeliyiz. Dinimizde bu ibare yer aldığına göre, annelerin ve kadınların değeri ortaya çıkıyor. Bizde bu anlamda kadınlarımıza saygı göstermeliyiz. Tarihimize baktığımız zaman kadınlarımız her alanda, her işte ön planda bulunmuştur. Günümüzde bazı ülkelerde kadınlarımıza değer verilmezken, 1934 yılında ülkemizin komutanı Mustafa Kemal Atatürk kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı vererek dünya tarihinde
bir çığır aşmıştır. Tarihimiz boyunca biz toplum olarak kadınlarımıza önem vermişiz. Tarlada alın teri ile çalışan, cennet bahçesi gülleri olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum" dedi.
Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ise, kadınların toplumların vazgeçilmez temel taşlarından birisi olduğunu belirterek, kadınlara karşı daha iyi, daha hoşgörülü davranılmasını istedi. Annelerin kıymetinin bilinmesi çağrısında bulunan Korkmaz, "Kadın eli değmemiş bir alan güzel değildir. Tarih boyunca insanlar iki şeye ihtiyaç duymuşlardır. Bunlardan birisi güvenlik, birisi de özgürlüktür. Güvenlikleri ve özgürlükleri elinden alınan kadınlar hayatta başarı olamaz. Dünyada güvenlik ve özgürlük
insanlar için olduğuna göre, kadınlar da insan olduğuna göre güvenlik ve özgürlük ilkelerini kadınlarımıza sağlamamız gerekmektedir. Bu anlamda Kırıkkale'de eksik olan bilgileri gidererek hep birlikte çalışmalar yaparak Kırıkkale'yi en iyi hale getireceğiz" diye konuştu.
Kırıkkale Sosyal Hizmetler Müdürü Zühdü Bozdemir de, Türk kadınının tarih boyu önemli görevler üstlendiğini hatırlattı. Kadının varlığının milletlerin yücelmesinin teminatı olduğunu kaydeden Bozdemir, kadının dışlanması, yok sayılması, şiddet uygulanması, susturulması ilkelliğin, aşağılığın ve barbarlığın tanımı olduğunun altını çizdi.
Protokol konuşmalarının ardından avukat Yeşim Oktar Varlı, "Aile İçi İletişim" konulu bir konferans verdi. Varlı, aile içi iletişim ve ilişkinin ailenin üyeleri arasında nasıl bir iletişim ve ilişkinin bulunduğunu ifade eden bir kavram olduğunu söyledi. Varlı, "Aile içi iletişimin iyi olduğu ailelerde bu durum tüm aile bireylerinin ruh sağlığını olumlu etkilemektedir. Aile içi iletişim konusunda toplum içinde en yaygın görülen yanlış inançlardan birisi de aile içinde hiç bir çatışma olmaması gerektiği
düşüncesidir. Oysa çatışmanın olmasından çok, çatışmanın nasıl çözümlendiği daha önemlidir. Çatışmanın uygun bir biçimde çözülmesi de ancak etkili iletişim becerilerinin kullanılması ile mümkündür" dedi.
Program gösteriler ve kokteylin ardından sona erdi.