Tunceli'de, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kutlamaları

Tuncelili kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde yaptıkları basın açıklamasında CHP Lideri Deniz Baykal'ın, 'Malta Sürgünleri' benzetmesine karşılık olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Açıklarım' dediği 'Dersim 1938' belgelerini açıklamasını istedi

Tunceli'de, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kutlamaları
Tuncelili kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde yaptıkları basın açıklamasında CHP Lideri Deniz Baykal'ın, "Malta Sürgünleri" benzetmesine karşılık olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Açıklarım" dediği 'Dersim 1938' belgelerini açıklamasını istedi.
Dersim Kadınlar Platformu üyesi kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle, Belediye Yer altı Çarşısı üzerinde bir araya geldi. Davul zurna eşliğinde halaylar çeken grup daha sonra Kışla Meydanı'na kadar gidip, sloganlar eşliğinde konuşmaların yapılacağı belediye binası önüne kadar yürüdü. Burada Dersim Kadın Platformu adına Fatoş Argın Taşkale, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparak, "Dersim 1938 olaylarıyla ilgili belgeler polemik konusu yapılmamalıdır. CHP Lideri Deniz
Baykal'ın 'Malta Sürgünleri' benzetmesine karşı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'açıklarım' dediği Dersim 1938 belgelerini açıklamalıdır. Biz kadınlar olarak artık barajlara, savaşa, katliamlara geçit vermeyeceğiz" dedi.

Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin ise, hayatın her alanında üreten kadınların yönetime aynı oranda katılmadığını savunarak, "Biz de artık bu ülkede söz sahibi olmak istiyoruz. 2 bin küsur belediyenin olduğu bu ülkede sadece 27 belediye başkanı olmak istemiyoruz. Meclis'te (TBMM) yarı yarıya temsil edilmek istiyoruz. Biz üretenler, yasa koyucu olarak da eşit olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bunu başarmanın yolunun kadın olarak tek vücut olmalarından geçtiğini bildiren Şahin kadınlara örgütlenme çağrısında bulundu. Grup daha sonra etkinliklerine Belediye Konferans Salonu'nda devam etti.