Kayak Yaparken Kaybolan Azeri Turist Ormanlık Alanda Bulundu

Uludağ'da kayak yaparken yoğun sis sebebiyle kaybolan Azeri kayakçı, yaklaşık 1 saatlik operasyonun ardından jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

Kayak Yaparken Kaybolan Azeri Turist Ormanlık Alanda Bulundu
Azerbaycan'ın Bakü kentinden tatil için Uludağ'a gelen doktor Samir Caferov (35), kayak yapmak için telesiyejle zirveye çıktı. Etkili olan kar fırtınası sebebiyle yönünü şaşıran Caferov, Kartal yuvası mevkiinde kayboldu. Zirveden oteller bölgesine doğru kaydığını zanneden Azeri turist, yaklaşık bir kilometre kaymasına rağmen başlangıç noktasına ulaşamayınca paniğe kapıldı. Uludağ'daki bir arkadaşını cep telefonuyla arayan Caferov, kaybolduğunu bildirdi. Kaybolduğu yerden ayrılmayan kayakçı, kurtarma
ekiplerinin kendisini bulmasını istedi.

İhbar telefonuyla harekete geçen 4 kar motorlu 6 kişilik Jandarma Arama Kurtarma timi, saat 15.30 sıralarında işaret fişekleriyle kendi yerlerini belirledi. Kayıp turiste ulaşmak için seslenen tim, Caferov'a Soğukpınar istikametindeki ormanlık alanda ulaştı. Çok korktuğunu ve paniklediğini söyleyen Samir Caferov, "Soğukkanlılıkla yerimden ayrılmadım ve nihayetinde kurtarıldım. Jandarma ekiplerine çok teşekkür ederim" dedi.

Sağlık kontrolünden geçirilen Azeri turist kaldığı oteline bırakıldı. Görüş mesafesinin tipi ve sis sebebiyle 2 metreye düştüğü oteller bölgesinde tatilciler zor anlar yaşadı.