İp Didim İlçe Örgütü'nden Abd'ye Tasarı Tepkisi

İşçi Partisi (İP) Didim İlçe Başkanı Gündüz Murgul, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nin sözde Ermeni soykırımını tanıyan tasarıyı kabul etmesine sert tepki göstererek, 'Bir emperyalist tertip olan sözde Ermeni soykırımı, emperyalist bir yalandır' dedi

İşçi Partisi (İP) Didim İlçe Başkanı Gündüz Murgul, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nin sözde Ermeni soykırımını tanıyan tasarıyı kabul etmesine sert tepki göstererek, "Bir emperyalist tertip olan sözde Ermeni soykırımı, emperyalist bir yalandır" dedi.
Parti binasında düzenlenen basın açıklamasında konuşan İP Didim İlçe Başkanı Gündüz Murgul, "ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde sözde Ermeni soykırımını tanıyan tasarının kabul edilmesi, bu emperyalist devletin ülkemiz üzerindeki emperyalist emellerini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Şu bir gerçektir ki; ABD Lozan'ı hala tanımamaktadır ve sözde Ermeni soykırımını 1923 yılına kadar uzatmaktadır. Böylece ABD hem Osmanlı'yı hem de Türkiye Cumhuriyeti'ni soykırım yapmakla suçlamaktadır.
19. yüzyılın sonlarında İngiliz emperyalizminin ve Çarlık Rusya'sının silahlandırıp kışkırtmasıyla ordumuzu arkadan vurmaya kalkışan Ermeni çetelerine karşı yurdumuzu savunduk. Bir emperyalist tertip olan sözde Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır. Gerek ABD emperyalizmi, gerekse onun dümen suyundaki AB emperyalizmi tasarılar onaylayarak başkentlerine 'soykırım anıtları' dikerek Türkiye'den isteklerine ulaşmak için tehdit vesilesi yapmaktadırlar. Nitekim tasarının alt komitede oylanması sırasında ABD
Başkanı Obama, Ermenistan ile yapılan protokollerin bir an önce Meclis'ten geçirilmesini istemek cüretini göstermiştir" dedi.
(HÇ-CC-Y)