Nilüfer Tiyatro Festivali Başladı

Nilüfer Belediyesi'nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali başladı.

Nilüfer Tiyatro Festivali Başladı
Festival, Nilüfer Belediyesi Uğur Mumcu Sahnesi'nde sahnelenen
"Aşk Sözleri" adlı komediyle başladı. Festival açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Erdem, festivalin ilgi görmesinden son derece memnun olduklarını belirterek, 10 yıldır kültür-sanat alanında verilen emeklerin ardından Nilüfer'in kültür-sanat şehri olarak anılmaya başladığın,ı bu imaja çok yakışan Tiyatro Festivali'nin kendileri için gurur kaynağı olduğunu söyledi.
"Tiyatro İyidir" sloganıyla organize edilen festivalin açılışı ise televizyon dizilerinin sevilen yüzleri Deniz Çakır, Kemal Kocatürk, Ali İl, Eren Balkan, Mihrace Yekenkülüğ ve Erkan Pekbay'ın rol aldığı Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu'nun hazırladığı "Aşk Sözleri" adlı oyunla yapıldı.
"Aşk Sözleri" adlı oyun insanoğlunun bir türlü çözemediği "aşk" kavramını Shakespeare'in en tanınmış eserlerinden Romeo-Juliet, Hırçın Kız, Othello, III.Richard, Macbeth ve Hamlet üzerinden irdelerken, seyirciye keyifli saatler yaşattı.
5-27 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek Nilüfer 2. Tiyatro Festivali'nde sanatseverler 5 sahnede toplam 36 oyun izleme imkanı bulacak. Festival kapsamında 8 Mart'ta Fethiye Kültür Merkezi'de "Çılgın Ruh", 9 Mart'ta Uğur Mumcu Sahnesi'nde "Testosteron" ve 10 Mart'ta da Görükle ÇEK Kültür Merkezi'nde "Yastık Adam" isimli oyunlar sahnelenecek.