Chp 33. Zonguldak İl Başkanlığı Kongresi

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanlığı Kongresi Genel Maden İşçileri Sendikası Şemsi Denizer Salonu'nda yapıldı.

Chp 33. Zonguldak İl Başkanlığı Kongresi
CHP Zonguldak İl Teşkilatı kongresi, Genel Maden İşçileri Sendikası Şemsi Denizer Toplantı salonunda başladı. Öğlen saatlerinde start alan kongreye, CHP Grup Başkan Vekili Hakkı Süha Okay, CHP Zonguldak Milletvekilleri, Ali Koçal, Ali İhsan Köktürk, Bartın Milletvekili Ali Rıza Yalçınkaya, Tekirdağ Milletvekili Enis Tütüncü, Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Avni Çelebi, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcı Cengiz Sarıoğlu, Gençlik Kolları Genel Sekreteri Yücel Aslan, CHP Düzce, Bartın, Bolu il başkanları, Zonguldak AK Parti, DP ve Saadet Parti İl Başkanları, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Kdz. Ereğli İlçe Belediye Başkanı Halil Posbıyık, çevre ilçe ve belde belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, çok sayıda delege, üye ve partili katıldı.
Hazırlıkların ardından konuşmalara geçildi. CHP İl Genel Meclisi Üyesi Turhan Oral da konuşma yaparak, "Köy ve mahallelerle ilgili araştırmalar yaptım. Nerede hangi hataların yapıldığını rapor ettim. Bunları Belediye Başkanımız İsmail Eşref ile seçim öncesi paylaştım. Seçime gitmeyenlerin seçime gitmesi için özel bir çalışma yaptık. 2002'te sandığa gitmeyen seçmen 2004'te de sandığa gitmedi. 2009 seçimlerinde sağladığımız tabii ki ciddi bir başarıdır. Başarılı oldum deyip de yan gelip yatmak doğru değildir" dedi.
Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref de kürsüye çıkarak konuşma yaptı. Hizmetlerini sıralayan Başkan Eşref, Aday İdris Şahin adına tavrını koyduğunu dile getirdi. Eşref, "11 aydır gururla ve şerefle söylüyorum, Zonguldak Belediyesi'ni geçinir hale getirdik. Belediyenin kaloriferleri yanmıyordu, çalışan maaş alamıyordu şimdi alıyor. En az üç. Herkes bir gayret içinde. Ama daha fazla gayrete ihtiyaç var. Herkes elini taşın altına koysun. 2011'de iktidar olalım. Benim şahsim, Belediye Meclis Üyem İdris Şahin adına tavrımı koyuyor saygılar sunuyorum" diye konuştu.
CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkan Yaşar Balcı da konuşması sırasında, "AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar'a yüklenmediğiniz kadar Osman Yayla'ya yükleniyorsunuz" şeklinde tepki gösterdi.
CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya da kürsüde konuşma yaparak düşüncelerini dile getirdi. Divan Başkanı Hakkı Süha Okay, kendisini eleştiren bazı partililere tepki gösterdi. Süha Okay, CHP kongrelerinde asla kavga çıkmayacağını söyledi. Ardından adaylara konuşma hakkı tanındı. Kürsüye ilk olarak Aday İdris Şahin çıktı. Şahin, kendinden bahsettikten sonra,, "Sorunların giderileceğine inandığım için aday oldum. Ben örgütler arasında barışı ve dayanışmayı sağlayacağıma inanıyorum. Ben partimizde barış, huzur, güven ve dayanışma sağlayacağıma, 2011'de Zonguldak'ta en az 3 milletvekili çıkarmak amacıyla aday oldum" diye konuştu.
CHP Zonguldak İl Başkan Adayı İdris Şahin'in listesi ise şu isimlerden oluştu: "Selahattin Ataman, Bünyamin Babaiban, Gönül Başar, Ahmet Demircan, Vahit Gümüştekin, Meltem Gürbüz, İlkay Kalender, Çiğdem Kılıç, Temel Kıral, Remzi Kunduracı, Reşat Oruç, Abdülkadir Süzer, Cevdet Şahinal, ve Muhabbet Tezel."
CHP mevcut İl Başkanı ve Başkan adayı Osman Yayla ise kürsüde konuşma yaparak, "Bu seçimler gelip geçicidir. Önemli olan 7 Mart sabahı neler yapabileceğimizdir" diye konuştu. İl Başkanı Osman Yayla'nın listesi ile şu isimlerden oluştu:
"Cengiz Bank, Halil Fırat, Erdem Hacıoğlu, Osman Kıransoy, M. Kemal Külah, Cevat Laçin, Hafize Özgün, Burhan Özkan, Mehmet Partalcı, Tümer Peker, Nuri Şahin, Neriman Tancan, Metin Uzun ve Osman Yeniköy."
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise kürsüdeki konuşmasında şöyle dedi:
"Bu anı özledim. Bugün çok mutlu ve umutluyum. Salondaki delege ve ziyaretçilerimizin gözündeki pırıltıyı gördükçe mutluluğum artıyor. Bu seçimde adaylar değil CHP örgütü kazanacak. Buna yürekten inanıyorum. Bize ne oldu. Zonguldak'a ne oldu. Zonguldak'ı aralarında bende olabilirim siyasetçiler bu kenti bu hale getirdi. Geçmişe emeğin ve demokrasinin başkenti olan Zonguldak'a şimdi ne oldu. İktidarın amacı bu zaten. Sindirmek, susturmak. Buraya çıkıp bol, bol konuşmak iyidir. Osman Yayla'yı sever sayarım."
Kongrede konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Seçim sonunda ise mevcut başkan Osman Yayla 184 oy aldı. Diğer aday İdris Şahin ise 158 oy aldı. Yayla, 184 oy ile güven tazeledi.